Ovo su 3 odlično plaćena posla idealna za promenu karijere

Predstavljamo vam tri veoma dobro plaćena posla idealna za sve koji žele da naprave iskorak u karijeri i počnu da rade posao koji ih ispunjava intelektualno i omogućava im materijalnu sigurnost

  • 0

Za razliku od ranijih generacija, koje su neretko ceo svoj radni vek provodile u jednoj firmi, menjanje poslodavaca, ali i karijere danas je uobičajena pojava. Ukoliko niste zadovoljni sadašnjim poslom, bilo zbog manjka uzbuđenja ili zbog nedovoljnih prihoda, vreme je da se okrenete novim mogućnostima. Predstavljamo vam tri veoma dobro plaćena posla idealna za sve koji žele da naprave iskorak u karijeri i počnu da rade posao koji ih ispunjava intelektualno i omogućava im materijalnu sigurnost.

Menadžer društvenih mreža

Ako volite da provodite vreme na Instagramu, Fejsbuku ili Pinterestu, volite da pišete duhovite statuse i komentare i imate smisla za građenje čvrste zajednice na nekoj od socijalnih platformi, idealan posao za vas biće posao menadžera za društvene mreže. U većini krugova poslovanja, aktivni nalozi na društvenim mrežama se podrazumevaju i zato su stručnjaci za građenje imidža na njima sve traženije, ali i sve bolje plaćeno zanimanje.

Kako se dolazi do ove pozicije? Sakupite što više lajkova i komentara na sopstvenom profilu, volonterski vodite profile lokalnih firmi ili neprofitnih organizacija i steknite dragoceno iskustvo koje ćete moći da navedete kao preporuku za kompaniju u kojoj ćete aplicirati za poziciju takozvanog community menadžera.

Analitičar tržišta

U današnjem potrošačkom društvu sve je izraženija potreba razumevanja motivacije kupaca. Ukoliko imate iskustva u prikupljanju i analizi podataka, pisanju izveštaja i umete da čitate između redova i prepoznate uzrok određenih pojava, idealni ste za poziciju analitičara rezultata istraživanja tržišta.

Foto: Profimedia/Michaela Dusíková - ČIF Foto: Profimedia/Michaela Dusíková - ČIF

Ako ste zaposleni, raspitajte se o istraživačkim mogućnostima dostupnim u vašoj kompaniji ili započnite sopstvenu analizu. Počnite tako što ćete obratiti pažnju na marketinške alate koji se koriste i na to kako bi ti alati mogli da vam pomognu da razumete uzroke ponašanja klijenata i saradnika. Pokažite svoju sklonost ka detaljima, sposobnost kritičkog razmišljanja i vaše interesovanje za analizu podataka. To će biti vaši glavni aduti na putu nove, uzbudljive karijere analitičara tržišnih promena.

Softverski inženjer

Nije novost da su svi u potrazi za dobrim inženjerom, jer je stalni razvoj softvera danas praktično neizbežan. Brojna istraživanja o novim radnim mestima u kojima su softverski inženjeri među najtraženijima potvrđuju ovu tvrdnju. Možda su vam ove činjenice već poznate, ali ono čega niste svesni jeste da čak iako vaše prvobitno usmerenje nije bilo zanimanje u oblasti softverskog inženjeringa, to se može promeniti mnogo lakše nego što ste mislili.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Čak iako vaše dosadašnje obrazovanje nema dodirnih tačaka sa softverskim inženjeringom, nije kasno da usvojite znanja iz ove oblasti. Za manje od jedne godine možete steći praktične veštine iz ove oblasti, što je kratak period truda ako znate da je to jedan od najbolje plaćenih poslova današnjice.

Promena zanimanja ne mora biti samo vaš san. Uz malo volje i truda, ovakav korak može biti realnost. Istražite tražene poslove, analizirajte vaše veštine i interesovanje, nadogradite ih, povežite se s ljudima iz željene branše i već ste na putu do uspešne promene karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA