PRVI PUT U ISTORIJI: Smanjena potražnja za iPhone-om (FOTO)

Zanimljivo je da se očekuje kako će među top pet brendova na mobilnom tržištu jedino Apple zabeležiti pad isporuka u ovoj godini

  • 7

Tim Kuk je još pre nekoliko meseci objavio da u ovom kvartalu možemo očekivati smanjenje isporuka iPhone-a, a poslednja predviđanja tržišnih analitičara govore da bi, u najgorem slučaju, isporuka Apple-ovih telefona mogla biti manja nego što je bila 2014. godine.

Ove SJAJNE OPCIJE bi iPhone mogao da dobije već na jesen!

Predviđa se da će Apple u fiskalnoj 2016. isporučiti između 210 i 230 miliona telefona, dok Ming Čo Kuo, jedan od najpoznatijih analitičara koji prati Apple, kaže da će broj isporuka biti još manji od tih predviđanja i da će u najgorem mogućem slučaju ova kompanija isporučiti 190 miliona iPhone-a, što je 18 odsto smanjenje u odnosu na godinu dana ranije i iznosi tri miliona manje u odnosu na 2014. godinu.

Čak i u slučaju najboljeg scenarija, prema kojem će Apple isporučiti 205 miliona telefona, ova kompanija će isporučiti pet miliona telefona manje od očekivanja i zabeležiće 11,6 postotni pad u odnosu na godinu ranije, a zanimljivo je da se očekuje kako će među top pet brendova na mobilnom tržištu jedino Apple zabeležiti pad isporuka u ovoj godini.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Kao ključne razloge smanjenja prodaje Kuo napominje smanjenje potražnje za pametnim telefonima s velikim ekranima kao i limitirane novitete koje bi u septembru trebalo da donese iPhone 7, dok smatra kako prodaja nedavno predstavljenog iPhonea SE neće previše doprineti ukupnoj prodaji Appleovih telefona.

- Kako bi Apple zadržao veliki rast, iPhone bi trebalo da dobije više inovativnih opcija koje će oživeti korisničko iskustvo, poput novog dizajna i softverskih i hardverskih opcija - kaže Kuo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međutim, ako su glasine u vezi sa novim iPhone-om tačne, "Sedmica" ne bi trebalo da donese neke revolucionarne i inovativne opcije – osim što će imati jači i bolji hardver, očekuje se da će biti vodootporan i još tanji, što nisu nikakve novosti na mobilnom tržištu.

U poslednje vreme govori se i kako bi Apple mogao da predstavi dva modela iPhone-a 7 Plus – jedan klasični model, a drugi namenjen mobilnim fotografima s kamerom koja bi omogućila 'valitet slike poput DSLR aparata.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: macrumors.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA