KAMERA-DRON: Otvorite je, bacite u vazduh, a onda... (VIDEO)

Autor ovog projekta je Zero Zero Robotics, startup kompanija iz Pekinga koja je na lebdećoj kameri radila preko dve godine

  • 1

Veličine prosečne knjige, Hover Camera je dron koji leti i snima sve oko sebe. Autor projekta je Zero Zero Robotics, startup kompanija iz Pekinga koja je na lebdećoj kameri radila preko dve godine.

Održana prva trka dronova kojim se UPRAVLJA MISLIMA!

Četiri properela i motora Hover Camere smešteni su u kućištu od ugljeničnih vlakana, koje nije samo čvrsto i lagano, već je i projektovano tako da pomaže pri hlađenju unutrašnjih komponenti.

Dovoljno je "otvoriti krila" i ovaj dron je spreman za let, a nakon uključivanja, on će sam lebdeti u vazduhu.

Ova letelica koristi optičke i sonarne senzore kako bi se postavila u pravilan položaj i stabilizovala, dok procesor Snapdragon 801 (koji se nalazi i u smartfonima poput HTC One M8 i Samsung Galaxy S5) upravlja posebno razvijenim kompjuterskim vidom i veštačkom inteligencijom kako bi otkrio i pratio prepreke i lica.

Printskrin: Youtube/Hover Camera Printskrin: Youtube/Hover Camera

Hover Camera-u nije potrebno kontrolisati, jer ona jednostavno koristi prepoznavanje lica u okolini da bi sama lebdela i kretala se.

Ako želite da bude na većoj visini (maksimalna visina lebdenja je 50 metara), možete koristiti aplikaciju za iOS ili Android kako bi postavili dron u željeni položaj pomoću nekoliko jednostavnih komandi.

Kamera od 13 megapiksela nalazi se na sitnom prstenu koji pomaže stabiliziovanju kamere i može se pomerati gore – dole. Kako bi video bio što kvalitetniji koristi se i elektronička stabilizacija, pomoću koje se mogu napraviti snimci u 4K rezoluciji.

Hover Camera će se u prodaji naći pred novogodišnje praznike i koštaće oko 600 dolara.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA