Do sada ste morali da dodirujete ekran kako biste ga otključali, a onda je Microsoft odlučio da to promeni (VIDEO)

Microsoft bi ovu tehnologiju mogao da iskoristi za brojne funkcije mobilnog operativnog sistema Windows, a ona bi vrlo lako mogla da postane popularnija od Apple-ove Force Touch tehnologije predstavljene na iPhone-u 6S

  • 4

Najnoviji video-snimak iz Microsoftovog Odeljenja za istraživanje otkrio je da bi budući pametni telefon ove kompanije mogao da dolazi sa takozvanom "pre-touch sensing for mobile interaction" tehnologijom, koja bi omogućila drugačije korišćenje pametnog telefona.

KONKURENCIJA IPHONE-U I SAMSUNGU: Microsoft sprema telefon sa 8 GB RAM memorije!

Zahvaljujući brojnim senzorima koji su ugrađeni u ivice uređaja, telefon lako može detektovati na koji način ga korisnik drži u ruci.

To će omogućiti dodatne kontrole pokreta, kao što je na primer aktiviranje ekrana čim se prst približi na određenu udaljenost od njega, bez dodirivanja.

U objavljenom snimku prikazan je video-plejer čije se komande aktiviraju čim korisnik malo približi prst ka ekranu. Pored ovoga, Microsoft bi pomenutu tehnologiju mogao da iskoristi i za brojne druge funkcije mobilnog operativnog sistema Windows.

Poznato je da je Microsoft otkazao svoj "flagship" Windows telefon, pa se trenutno ne zna da li će se njihova 3D Touch tehnologija pojaviti na nekom od budućih uređaja. Microsoft trenutno aktivno radi na dugoočekivanom Surface Phone-u, pa bi možda baš ovaj uređaj mogao da bude prvi koji će dolaziti sa ovom zanimljivom tehnologijom.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гeopгий

    5. maj 2016 | 18:14

    Dok god budu imali windows u njemu, džaba im svi senzori sveta...

  • Anon

    6. maj 2016 | 01:57

    Windows je počeo loše sa njegovim operativnim sistemom za mobitele, al se to itekako poboljšalo, čak bolje radi i stabilniji je od Androida.

  • Nikola

    29. jun 2016 | 13:49

    Bez veze, novi ajfonov os omogućava da se ekran uključi čim ga podigneš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA