NOKIA SE VRAĆA: Stižu novi Android smartfoni i tableti

Saradnja Nokije sa novom finskom kompanijom HMD Global Oy doneće nove modele pametnih telefona i tableta, ali još uvek nije poznato kada

  • 8

Kompanija Nokia danas je objavila da je potpisala ugovor na deset godina sa novom finskom kompanijom HMD Global Oy koja će narednu deceniju prozivoditi nove telefone i tablete sa Nokijinim imenom, a koji će funkcionisati pod Android operativnim sistemom.

Čuvena Nokia sprema novi telefon. Pogledajte kako će izgledati i šta će sve imati!

Pored HMD Global Oy-a, nove Nokijine telefone praviće i jedna od Foxconn-ovih "ćerka" kompanija.

Šef kompanije HMD biće Arto Numela, koji je iz Nokije pre nekoliko godina otišao u Microsoft, a HMD će u sledeće tri godine uložiti 500 miliona dolara u razvoj i promociju proizvoda.

Novac će doći od investitora i zarade na novom poslu, a Nokijina uloga u celoj priči biće prilično mala. Oni će imati mesto u odboru i brinuće se da uređaji zadovolje kvalitet iza koje bi stajala i Nokia.

Još uvek nije poznato kada ćemo videti prve telefone ovih kompanija.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neverovatno

    18. maj 2016 | 21:42

    Je koliko je jak brend Nokia,posle svih posrtanja i dalje ima potražnje za njihovim proizvodima,jedva čekam da izbace telefon!

  • vlada

    19. maj 2016 | 13:32

    Vraca se na staze stare slave. Najbolji kvalitet zvuka, signala i kamere je imala , nadam se da ce tako biti u buducnosti

  • predator na grani

    18. maj 2016 | 18:58

    Nokija sa tankim punjacem jooooj kada se setim kako je bila dobra najaci telefon na svetu , nego ja budala kad sam kuvo rucak upo mi u pasulj sav prokuvo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA