SVET JE OPSEDNUT "POKEMON GO" IGROM, a niko ne sluti KOLIKO JE ZAISTA OPASNA

Ceo svet je zaluđen novom igricom Pokemon Go, ali retko ko zna šta sve može da se desi prilikom instaliranja ove igrice

  • 13

Besplatna igrica Pokemon Go zaludila je ceo svet. Dostupna je za Android i iOS uređaje. Ono što je raspametilo mnogobrojne igrače je kako je ovde reč o proširenoj stvarnosti tzv. "augmented reality".

BOSANAC GANJAO POKEMONE, PA PAO NA GLAVU: Stropoštao se niz stepenice, sav je izubijan! (VIDEO)

Naime, uz pomoć kamere na svom pametnom telefonu u stvarnom svetu možete videti ta imaginarna bića. Ali jeste li usred tog delirijuma videli na koje uslove pristajete pri instaliranju ove aplikacije.

(VIDEO) U sakupljanju pokemona, gube glavu

Donosimo vam opravdane razloge zbog kojih biste odmah trebali izbrisati Pokemone.

1. Imaju problema s granicom

Baš kao i kada ste ušli u novu vezu, druga strana je previše posesivna. I nakon samo sedam dana sprijateljuje se sa svim vašim Facebook prijateljima. Ova igrica ne poštuje siguran prostor. Naime, kada ste preuzeli igricu dali ste joj dopuštenje da pristupi svim vašim ostalim aplikacijama. Posebno Guglu.

Ukratko, svi podaci o lokaciji šalju se direktno Guglu.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

2. Čita Vašu e-mail adresu

Ako ste se preko svog Google računa prijavili u igru, Pokémon Go zna sve o vama. Naime, ispada da postoji greška u procesu registracije u kojoj ste, dragi korisnici, dali dopuštenje da Pokémon Go čita, pa čak i šalje e-poštu s vašeg naloga.

Kada izbrišete igricu promenite lozinku.

3. Inspiracija za varalice!

Niko ne voli varalice, a ova igrica je plodonosna za njih. Naoružani razbojnici našli su novi način na koji mogu žrtve namamiti u svoju zamku. U nedelju ujutro policajci iz O’Falona u Misuriju došli su na dojavu o razbojništvu pred obližnji šoping centar. Četvoro tinejdžera koji su opljačkani nisu povređeni, ali su ostali bez svojih stvari.

Kasnije te večeri policajci su priveli grupu mladića u BMW-u koji su otkrili kako su žrtve namamili na parkiralište uz Pokemon Go.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA