≫ 

TABLET U SLUŽBI UDŽBENIKA: Polaznici EDIT letnje škole kompanije Comtrade predstavili projekat AUGMENTOVANE REALNOSTI (FOTO) (VIDEO)

Studenti letnje IT škole EDIT kompanije Comtrade predstavili su danas projekat interaktivnog učenja kroz augmentovanu realnost

  • 0

Danas je u kampusima kompanije Comtrade u Beogradu i Kragujevcu završena dvonedeljna letnja škola informacionih tehnologija i programiranja EDIT (Education for Innovative Thinkers). Od 18. do 29. jula, polaznici EDIT-a imali su priliku da rade na realnom projektu i na taj način steknu preko potrebna praktična znanja, ali i da se upoznaju sa radom i načinom funkcionisanja jedne velike IT kompanije.

OTVORENA LETNJA IT ŠKOLA: EDIT kompanije Comtrade startovao u Beogradu i Kragujevcu!

Letnja škola informacionih tehnologija kompanije Comtrade ove godine je obeležila 20 godina postojanja. Od 1996. godine, besplatna letnja IT škola EDIT inspiriše inovativno razmišljanje i neguje buduće generacije IT lidera. Danas je EDIT najveća i najposećenija škola za informacione tehnologije u regionu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pored Beograda i Kragujevca, EDIT se kao i prethodnih godina održao i u Ljubljani, Mariboru, Sarajevu, Banjaluci, ali po prvi put i u Dablinu. Za letnju školu informacionih tehnologija i programiranja kompanije Comtrade prijavilo se preko 400 studenata, ali je izabrano najboljih 106.

Foto: Promo Foto: Promo

EDIT je prvenstveno namenjen studentima koji žele da dopune svoje akademsko znanje sa praktičnim iskustvom. Studenti će naučiti kako da rade u timu i sarađuju sa drugim pojedincima koji imaju različite nivoe obrazovanja i načine rada.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nama je sve teže iz godine u godinu da nađemo izazov za njih, jer studenti već sami i istražuju i razvijaju slobodno vreme. Ali mi je drago da smo ove godine uspeli i njima da dodamo vrednost, u smislu jedne vrlo interesantne i nove oblasti, a i oni da nama da doprinesu sa svojim idejama i na kraju krajeva energijom, koja je bila nenormalna tokom ovog dvadesetog EDIT-a.  - izjavila je Jelena Ječmenić, Delivery Director Comtrade Solutions Engineering.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ovogodišnja tema EDITa u Srbiji bila je “Augmented Reality – Turn Your Learning Into Magic”. Polaznici su imali zadatak da ožive klasične udžbenike i obrazovne materijale novim audio-vizuelnim, interaktivnim sadržajima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Tema ovogodišnjeg EDIT-a u Srbiji bila je primena “augmented reality” (AR) tehnologije u obrazovne svrhe. Polaznici su radili na projektu oživljavanja klasičnog obrazovnog materijala i udžbenika dodavanjem novog audio-vizuelnog sadržaja koristeći AR. Svaki telefon ili tablet može da se pretvori u novi izvor informacija prilikom učenja, ali da te informacije budu predstavljene na sasvim drugačiji način. Studenti, srednjoškolci i osnovci bi mogli bolje da razumeju i savladaju određenu temu tako što će imati mogućnost da ispred sebe vide interaktivnu vizuelizaciju toga što izučavaju. Tako će, na primer, student mašinstva moći da pokrene aplikaciju na svom tabletu ili telefonu, uperi kameru ka šemi motora sa unutrašnjim sagorevanjem u knjizi iz koje sprema ispit, a ispred njega će se pojaviti interaktivni i animirani 3D model tog motora i njegovog radnog ciklusa – izjavio je Vedran Vujinović, senior Software Engineer u kompaniji Comtrade i direktor ovogodišnje letnje škole programiranja EDIT u Srbiji.

 Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na završnoj svečanosti studentima su dodeljene diplome, a proglašeni su najbolji timovi polaznici EDIT letnjih škola u Beogradu i Kragujevcu. Titulu najboljeg tima ove godine u Beogradu je odneo tim Pokemoni (Sanja Kojić, Ilija Simić, Milena Filipović, Jelena Malić), a u Kragujevcu tim T-1000 (Tijana Ristović, Lazar Stefanović, Ivana Vasić, Marko Radosavljević).

EDIT 2016 u Kragujevcu2

Na beogradskom EDIT-u najbolji polaznik bio je Vladimir Nikolić, student treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. U Kragujevcu je najbolji polaznik bio Nemanja Đurović, student četvrte godine Prirodno-matematičkog fakulteta u tom gradu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sve troškove letnje škole EDIT na svim lokacijama gde se održava snosi kompanija Comtrade. Više informacije o EDIT-u možete pronaći na www.edit.world.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA