Pet trikova koje lideri mogu naučiti od Olivije Poup iz serije "Skandal"

Kao jedna od najuticajnijih osoba u svetu odnosa s javnošću čiju pomoć traže mnogi, Olivija Poup uspeva da se izbori s opasnim i jakim političkim igračima, na njen prepoznatljiv damski način. Ovi Olivijini saveti će pomoći svim ženama, ali i muškarcima koji žele da nauče kako se postaje pravi lider

  • 0

Olivija Poup je lik u seriji „Skandal”, jedna od najuticajnijih PR menadžerki čije profesionalne savete i modni stil usvajaju mnoge žene širom sveta. Ovu ulogu tumači zanosna Keri Vošington. Lik koji ona tumači u seriji zadužen je za održavanje imidža uticajnih ljudi u Americi skrivajući njihove tajne daleko od očiju javnosti.

„Skandal” je doživeo pravu ekspanziju od samog nastanka 2012. godine kada je za veoma kratko vreme došao na sam vrh liste najgledanijih serija svih vremena. Zanimljiva tematika, mnoštvo dešavanja i brzina kojom se ti događaji smenjuju u seriji razlozi su zbog kojih verni obožavatelji ove serije svake godine nestrpljivo iščekuju novu sezonu.

Kao jedna od najuticajnijih osoba u svetu odnosa s javnošću čiju pomoć traže mnogi, Olivija Poup uspeva da se izbori s opasnim i jakim političkim igračima, na njen prepoznatljiv damski način.

Ovi Olivijini saveti će pomoći svim ženama, ali i muškarcima koji žele da nauče kako se postaje pravi lider.

Poverenje je najvažnije

Olivija i njen tim su lojalni jedni drugima do smrti, što se može i čuti i videti u skoro svakoj epizodi ove serije. Jedni drugima čuvaju leđa, čak i kada okolnosti nisu baš povoljne za to.

Takmičenje s kolegama i saplitanje drugih na poslu nikako nisu načini da se izdvojite i pokažete koliko vredite. Imajte u vidu to da kolege s posla, nakon članova vaše porodice, najčešće srećete u životu, čak češće nego neke vaše bliske rođake. Zato je pogodno da kolege doživljavate kao drugu porodicu.

Da li ste videli Oliviju da je nekoga iz svog tima osramotila pred klijentom? Ona se uvek trudi da nađe pravi način i svima pomogne uz mnogo ljubavi, a ne kritikovanjem.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Budite gladijatori

Svi koji su gledali ovu seriju znaju da se Olivijin tim simbolično naziva „Gladijatori”. „Ja sam gladijator u odelu. Ako želiš da radiš za Oliviju Poup, moraš biti gladijator u odelu. Da li želiš da budeš gladijator u odelu?”, sada je već kultna rečenica iz probne epizode ove serije.

Uspešan lider spolja mora izgledati uglađeno i fino, ali se u određenim situacijama snažno bori da na sve načine dođe do zamišljenog cilja, baš kao Olivijini gladijatori. Oni nikada ne odustaju, čak i kada znaju da njihovi klijenti nisu na pravoj strani. Nepokolebljivost i predanost klijentima je najvažnija stavka uspešnih lidera, smatra Olivija.

Dok radite zaboravite na privatne probleme

Lični život Olivije Poup u seriji je veoma buran. Ona ima ljubavnu romansu s predsednikom Sjedinjenih Američkih Država, njena majka je navodno mrtva, ali je zapravo ekstremista u izgnanstvu, dok joj je otac na vrhu jedne od najmoćnijih tajnih špijunskih organizacija.

Ipak, kada dođe trenutak da se pozabavi problemom svog klijenta sve što je muči u privatnom životu pada u drugi plan. Klijenti čije imidže ona treba da poboljša tada su njen jedini zadatak.

Ako je vaš privatni život dramatičan kao i život gospođice Poup, mislite o poslu kao o mestu na koje možete pobeći od problema. Usredsredite se na svoje profesionalne dužnosti da biste se odmorili od drugih briga koje vam zadaju glavobolju.

Ponekad morate da prekršite pravila

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Liv u pojedinim situacijama koristi predsednika kako bi ispunila svoju misiju i bila korak ispred drugih, ali se ne može reći da bez ove pomoći ne bi mogla da reši svoje slučajeve. Ona samo želi da sebi olakša dolazak do krajnjeg rešenja. Nikada teške i rizične odluke ne donosi jednostavno, ali da bi postigla savršenstvo, neke granice mora da pomeri.

Niko nije savršen

Baš kao većina smrtnika, i Olivija ima svoje tajne. Iako je njen modni stil besprekoran, sama Liv je daleko od toga. Međutim, svesna je i svojih i slabosti svih koji je okružuju.

Jednog saradnika je zaposlila nakon što ga je videla da prosi u podzemnoj stanici metroa, ali je i ostale članove svog tima angažovala nakon što je saznala za sve njihove greške.

Niko nije savršen, ni privatno, a ni na radnom mestu. Zato svaki lider treba da se ugleda na Oliviju i usvoji njena načela. Važno je da pomognete drugima da prebrode svoje greške i da ih ne naprave ponovo. Lideri moraju mnogo da ulažu u svoj tim da bi se to isplatilo i dugoročno dovelo do uspeha.

Iako u dosadašnjim epizodama serije „Skandal” nije mogla da se izbori sa svojom najvećom slabošću, predsednikom Ficdžeraldom Grantom, ona je jedan od najboljih lidera čiji bi uspeh i istrajnost želeli da imaju mnogi od nas. Svaki lider bi trebalo da ima osobine koje ima Olivija, koje će mu doneti tim iz snova. Uz prave ljude oko sebe, uspeh lidera je zagarantovan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA