Samsung razmišlja o podeli kompanije na dva dela?

- Pažljivo ćemo razmotriti predloge akcionara - naveo je tehnološki konglomerat u saopštenju koje je sadržalo samo jednu rečenicu

  • 0

Samsung je danas oprezno odgovorio na predlog američkog hedž fonda "Eliot Menadžment" za podelu južnokorejskog tehnološkog diva na dve kompanije, dok je taj plan pozdravljen na tržištima gde su akcije ove firme uzletele na rekordno visok nivo.

Samsung za 2 dana zamenio POLOVINU neispravnih Galaxy Note 7 telefona!

- Pažljivo ćemo razmotriti predloge akcionara - naveo je tehnološki konglomerat u saopštenju koje je sadržalo samo jednu rečenicu, a portparoli kompanije su odbili bilo kakav dalji komentar, prenosi agencija Frans pres.

Društva koja kontrolišu "Eliot", hedž fond kojim upravlja milijarder Pol Singer, vlasnici su oko 0,62 odsto Samsunga.

U detaljnom predlogu predstavljenom sinoć, "Eliot" je izložio strategiju za racionalizaciju Samsunga, cepanjem kompanije na dva dela - na holding i na proizvodno preduzeće, kao i za isplatu specijalne dividende akcionarima od 30 hiljada milijardi vona (27 milijardi dolara) od ukupnih kompanijskih sredstava, vrednih 70 milijardi dolara.

Iz "Eliota" tvrde da Samsung "zbog svoje netransparentne vlasničke i upravljačke strukture", trpi posledice dugotrajne potcenjenosti vrednosti na tržištu akcija.

Predlog hedž fonda je podstakao skok cena Samsungovih akcija u četvrtak tokom dnevnog trgovanja za 4,45 odsto na blizu 1,7 miliona vona (1,52 dolara).

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA