≫ 

SVEČANI PRIJEM STUDENATA ITS I ALUM: Najbrojnija generacija do sada upisala je najtraženiju školu za IT

Studentima ITS-a na raspolaganju su četiri različita smera: informacione tehnologije, organizacija poslovnih sistema, računarska multimedija i elektronsko poslovanje

  • 1

Danas je u prostorijama kompanije Comtrade i Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS održan prijem 11. generacije studenata ove visoke škole, ali i prijem 20. generacije ALUM-a, Akademije lepih umetnosti i multimedija. Ekipa internet televizije Telegraf Now nalazila se na licu mesta, odakle je uživo izveštavala o ovom događaju.

Studentima ITS-a na raspolaganju su četiri različita smera: informacione tehnologije, organizacija poslovnih sistema, računarska multimedija i elektronsko poslovanje.

Akademija lepih umetnosti i multimedija je jedan od prvih fakulteta scenskih i primenjenih umetnosti na ovim prostorima. Gotovo dve decenije rada i veliki broj uspešnih studenata, koji su danas priznati umetnici na svetskom nivou, potvrđuju kvalitet ove prestižne visokoobrazovne institucije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Svake godine ITS upisuje sve veći broj devojaka, što pokazuje da IT više nije rezervisan samo za muškarce, već da sve veći broj pripadnica nežnijeg pola prepoznaje perspektivu i lepu budućnost koju pruža ova oblast.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ispred COMTRADE kompleksa sve je vrvelo od brucoša i ponekog roditelja. Škljocali su telefoni, nastajale slike za "dugo sećanje" i poneki snimak. Najbolji uslovi u najvećoj IT školi  u Srbiji očekuju 11. generaciju studenata, najkvalitetniji profesori i najopremljenije prostorije. Na studentima je samo da "rade, jer će ih rad učiniti uspešnijim".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Posle zvaničnog dela prijema brucoša u svečanoj sali, neformalno druženje je nastavljeno uz koktele.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Bojan Ristić, direktor ITS škole, kaže da je ova visokoškolska ustanova ostvarila ozbiljan rast.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Od 60 studenata na početku kada je škola dobila dozvolu do sadašnjih 360 studenata na četiri smera. Naši studenti za tri godine prolaze kroz ozbiljnu praksu. Čak 84 odsto njih odmah po završetku studija pronalazi posao. Škola se pripremila da aplicira za akreditaciju programa za strukovni master - naveo je Bojan Ristić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema rečima Gorana Radića, izvršnog menadžera ITS-a, rekordan broj brucoša je samo potvrda uspešnog rada škole u prethodnom periodu.

- Sve projekcije pokazuju da su potrebe za IT stručnjacima velike. Sve je veći broj devojaka koje za svoju buduću karijeru biraju baš ovu oblast.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Radić je pozvao brucoše da se svaki dan loguju na studentski portal ne bi li saznali sve što ih interesuje, od ocena do štiva za učenje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Brucoš Petar Bačević kaže da se za ITS opredelio jer živimo u informaciono doba. Upisao je elektronsko poslovanje posle završene srednje trgovačke škole. On veruje da će uspeti posle završene škole da pronađe posao u Srbiji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tanja Vujičić, još jedan brucoš, upisala je produkciju, pa se upis ove visoke škole, nametnuo sam po sebi, jer je kaže, u tom svetu celog života. Ova svestrana devojka je završila Muzičku gimnaziju, a na završnoj je godini na Učiteljskom fakultetu.

Ovo je prva školska godina od kada je pod okriljem ITS-a i ALUM - Akademija lepih umetnosti i multimedija, pa će se "ujediniti" IT i umetnost.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prema rečima Srećka Miodragovića, pomoćnika predsednika COMTRADE grupe, šest godina zaredom u ovoj visokoj školi govore da je upisana najbrojnija generacija brucoša.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- I ove godine nastavljamo tu tradiciju. Nama kao kompaniji je cilj da najtalentovanije studente zadržimo ovde. Vaši vršnjaci naprave grešku, jer očekukju da će posle fakulteta postati IT stručnjaci. Na početku studija izaberite nekoliko niša, za koje ćete postati stručnjaci. Često se ispostavi da najbolji studenti, po završenom fakultetu znaju o svim oblastima po nešto. Izabrali ste oblast u kojoj ćete biti večiti studenti, jer je ovo oblast koja se neprestano razvija - posavetovao je Miodragović brucoše.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On je uputio studente da sve što škola bude organizovala za njih - iskoriste. Miodragović je brucošima objasnio da će u ovako velikoj kompaniji moći da se sretnu sa ekspertima iz raznih oblasti, pravnicima, vrsnim menadžerima, novinarima...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na ITS-u radi više od 50 profesora, doktora nauka, magistara i predavača.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Studentski programi se svake godine ažuriraju kako bi bili u toku sa svetskim trendovima, a studentima su na raspolaganju najsavremeniji i najnapredniji uslovi za rad. Više o ITS-u možete pronaći na zvaničnom sajtu http://www.its.edu.rs/.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. oktobar 2016 | 06:46

    A koliko njih ce napustiti srbiju kad zavrse studije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA