Za mnoge je ovo NAJBOLJI telefon na svetu, a poseban je po JEDNOJ STVARI (FOTO) (VIDEO)

Za veliki deo ljubitelja Androida ovo su definitivno najbolji uređaji koje pokreće Googleov operativni sistem

  • 1

Google je početkom oktobra predstavio nove pametne telefone, Pixel i Pixel XL, koje je sam kreirao, a sada su se pojavile i prve recenzije ovih uređaja koji ukazuju na to da je u pitanju jedan od najboljih smartfona na svetu, ako ne i najbolji.

Ovo je Google-ov NOVI TELEFON koji bi mogao da ZASENI čak i IPHONE!

Za veliki deo ljubitelja Androida ovo su definitivno najbolji uređaji koje pokreće Googleov operativni sistem, dok su za neke dugogodišnje fanove iPhone-a Pixel i Pixel XL prvi pametni telefoni zbog kojih bi mogli da napuste Apple i počnu da koriste Googleovu mobilnu platformu.

- Pixel telefon prikazuje nam budućnost u kojem je hardver sve manje važan, a glavnu ulogu zauzima veštačka inteligencija koja ga pokreće - komentar je s Business Insidera koji najbolje objašnjava sve prednosti Pixel telefona, dok test The Vergea u zaključku navodi da "kada je u pitanju bilo koja metrika koje se možemo setiti– od brzine, snage, kamere ili pametnog asistenta, ovaj je uređaj jednako dobar, ako ne i bolji od najboljih pametnih telefona trenutno dostupnih na tržištu".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Hardverski je reč o top modelima telefona, ali procesor i grafika su u skladu s onim što nude i drugi top modeli na ovom tržištu, pa je najveća razlika u softveru.

Tako će ovo biti prvi Android čiji će korisnici moći da automatski nadograde operativni sistem čim se pojavi njegova nova verzija, što je osim za sigurnost važno i zbog toga što će odmah biti dostupne i sve nove opcije ovog OS-a, a za mnoge je važno što je reč o 'čistom' Androidu, odnosno neće imati neki dodatan softver koji bi mogao da uspori telefon.

Verovatno najbolji utisak na mnoge je ostavio Google Assistent koji već sada pokazuje velike mogućnosti veštačke inteligencije koja će s vremenom postati 'još pametnija'. Asistent prikuplja sve podatke o korisnicima na temelju usluga kojim se koriste (pretraživač, Gmail, kalendar, fotografije itd.) i na temelju tih podataka daje preciznije odgovore na upite korisnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Svi novinari napominju kako Appleova Siri ne može da se meri s Googleovim asistentom koji je višestruko bolji i kvalitetniji u odnosu na glasovnog pomoćnika s iPhonea.

Pored Androida i glasovnog asistenta, novinari naročito hvale i kvalitet fotografija snimljenih s kamerom ovih telefona, a ono što će korisnici ceniti jeste mogućnost neograničenog čuvanja fotografija i video-zapisa u Googleov oblak. Darel Eterington s Tech Crunchea upoređivao je kvalitet kamere na Googleovim telefonima s Galaxyjem S7 i najnovijim iPhoneom 7 Plus i zaključio je kako svi ovi uređaji snimaju odlične fotografije i teško je proglasiti pobednika jer svaki od telefona ima određene prednosti, ali i mane u odnosu na konkurenciju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: zimo.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    20. oktobar 2016 | 21:34

    Jeste dobar,ali je cijena definitivno prevelika (Pixel XL 128gb je oko 1000e u Njemackoj) pogotovo jer se od danasnjeg developer preview-a za Nexus 5x/6p pola stvari koje posjeduje Pixel dobili i ova dva telefona (Google Assistant je takodje moguce aktivirati za ove telefone uz malu modifikaciju build.prop-a). Uglavnom,da li je najbolji telefon iz 2016-te? Vjerovatno da. Da li je vrijedan toliko novca? Ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA