AKO STE KUPILI NOVI IPHONE, OVO MORATE PROČITATI: Zbog jedne njegove mane, mnogi tuže Apple

Glavni problem zbog kojeg korisnici mogu tužiti Apple je taj što čuvena kompanija ni u jednom trenutku nije pomenula da osnovni model ima sporiju memoriju od ostalih

  • 1

Testiranja novog iPhone-a od strane dva različita sajta, GSMArena i Unbox Therapy, pokazali su da je model sa 32 GB memorije i do osam puta sporiji u odnosu na verzije sa 128 i 256 GB.

Novi iPhone je ostavio u autu i otišao na surfovanje, a kada se vratio, sačekala ga je KATASTROFA!

Čitanje podataka na iPhone-u 7 sa 32 GB memorije je sporije za 200 Mbps nego na modelima sa više memorije. Skuplji modeli zabeležili su brzine čitanja i do 856 Mbps, dok je osnovni model postigao rezultat od samo 656 Mbps.

Pomenuti rezultati pokazali su da je čuvanje podataka, kao što su fotografije i aplikacije, i do osam puta sporije na iPhone-u 7 sa 32 GB memorije.

Glavni problem zbog kojih korisnici mogu tužiti Apple je taj što čuvena kompanija ni u jednom trenutku nije pomenula da osnovni model ima sporiju memoriju od ostalih.

Međutim, brzina čitanja i čuvanja podataka nije jedina razlika koja postoji između novog iPhone-a na različitim tržištima.

Naime, istraživanja su pokazala da iPhone 7 Plus u Velikoj Britaniji i Evropi ima lošiji kvalitet mreže i sporiju brzinu interneta, nego modeli koji su dostupni u Americi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Modeli koji su dostupni u Evropi imaju Intelov modem, dok oni u Americi imaju Qualcommov. Rezultati su pokazali da Intelov čip ima i do 75 odsto lošije performanse kada se uporedi sa Qualcommovim.

- Nismo sigurni koji je Apple-ov glavni razlog da modeme za novi iPhone nabavlja od dva različita proizvođača - izjavio je Milan Milanović iz Cellular Insightsa.

Pročitajte još i:

Pogledajte šta se desi kad se na iPhone-u pokvari glavno dugme!

OTKRIVENO KOLIKO ĆE NOVI IPHONE KOŠTATI U SRBIJI: Trebaće vam kredit da ga kupite!

PALIO, GREBAO I LOMIO NOVI IPHONE: Pogledajte kroz kakvu je torturu prošao ovaj telefon!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    25. oktobar 2016 | 13:48

    Tako i za nase trziste dolazi roba druge klase. Posle se cudimo kako su novi automobili ili nova bela tehnika kvarljiviji od polovnih koji dolaze iz uvoza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA