UKRAO 5.700 IPHONE-A I ZARADIO 2,2 MILIONA DOLARA: Evo kako je to uspeo

Ukradeni su iPhone 5 i 5S modeli

  • 2

Kompanija Foxconn našla se ove nedelje u žiži svetskih medija nakon što je objavljeno da je jedan od njihovih menadžera, zajedno sa još nekoliko zaposlenih, tokom 2013. i 2014. godine ukrao čak 5.700 iPhone-a.

Potopio je iPhone 7 u NAJJAČU KISELINU na svetu, a onda se desilo nešto što niko nije očekivao!

Ukradeni su iPhone 5 i 5S modeli.

Foxconn je pomenute telefone testirao, a nakon testiranja je trebalo da budu uništeni, ali menadžer Cai (objavljeno je samo njegovo prezime) i njegove kolege uređaje nisu uništili, već su ih prodali na crnom tržištu.

Od prodaje su zaradili 2,2 miliona dolara, od čega je Cai u džep stavio čak 1,56 miliona. Nakon što je skoro dve godine zarađivao prodajom ukradenih telefona, otkriven je nakon interne kontrole. Iz Foxconna su obavestili policiju koja ga je uhapsila.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Protiv njega je podignuta optužnica, a ako ga sud proglasi krivim, preti mu maksimalno deset godina zatvora.

Foxconn je najveći proizvođač komponenata za tehnološke kompanije koji sarađuje s Appleom, Microsoftom, HP-om, Sonyj-em i brojnim drugim tehnološkim gigantima. Osim po proizvodnji komponenata za većinu gedžeta i računara koje svakodnevno koristimo, ova kompanija je poznata i po nezadovoljavajućim radnim uslovima, brojnim prekovremenim satima, zapošljavanju maloletnika i lošem smeštaju radnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CzDa

    5. decembar 2016 | 16:28

    A nije namerno,sigurno :)

  • Nikola

    6. decembar 2016 | 08:27

    Te telefone nam naplacuju papreno i nerealno , radnike ponizavaju i ne placaju kako bi trebalo . Oni bi trebalo da budu procesuirani i krivicno gonjeni .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA