≫ 

Sitnice koje mnogo znače: Pet načina da poboljšate današnji radni dan

Ovi predlozi nisu ništa epohalno, ali su potrebni volja i mali napor da ih sprovedete u delo. Vaš dan na poslu biće zanimljiv onoliko koliko se vi potrudite da bude

  • 2

Ako danas negodujete zbog posla i jedva čekate da se završi radno vreme, vreme je da učinite vaš dan zanimljivijim. Čak i ako vam je ostalo samo pet minuta do kraja radnog dana, nije kasno da primenite neki od ovih saveta i učinite svoj dan mnogo lepšim.

Unesite malo zabave na radno mesto

Potražite na internetu nešto što će vas nasmejati. Pokažite kolegama smešnu fotografiju ili klip i zajedno uživajte u zabavi. Možete ovo da uvedete kao jutarnju praksu dok pijete kafu, pa da se kasnije u radnom danu podsetite kako biste održali prijatnu atmosferu u kancelariji. Svakog dana pronađite novu šalu koja će biti glavna tema i uživajte u smehu.

Ulepšajte nečiji dan

Čineći drugima dobro i vi ćete se osećati bolje. Razmislite šta vaše kolege vole od grickalica ili slatkiša, koju kafu najčešće piju, a onda ih iznenadite tako što ćete im sami doneti novi napitak ili omiljenu čokoladicu. Oni će se sigurno obradovati, a to će i vas učiniti zadovoljnijim.

Ovako ćete doprineti i tome da vaš odnos s kolegama bude bolji, što na duže staze nosi bolju efikasnost na poslu i više zadovoljstva na radnom mestu.

Ne dopada vam se trenutni zadatak? Ostavite ga za kasnije i učinite nešto zanimljivije

Ako terate sebe da radite na zadatku koji vam nikako ne ide, teško ćete ga završiti kako treba. Napravite predah i opustite se uz muziku, prošetajte ispred kancelarije ili se osvežite hranom i pićem. Dajte mozgu neophodnu energiju, a kad se vratite s mini pauze, imaćete više elana da se posvetite onom što vas je do pre toga mučilo.

Foto: PIxabay Foto: PIxabay

Ukrasite vaše radno mesto

Ulepšajte svoje okruženje i ulepšaćete svoje misli. Oplemenite svoj radni sto malim kaktusom, ili fotografijom svoje porodice. Napravite pano na koji ćete kačiti zabavne poruke ili razglednice omiljenih destinacija.

Učinite da vaš kutak za rad bude mesto na kom ćete se osećati prijatno, kao kod kuće, i odlazak na posao neće vas činiti sumornim.

Nađite inspiraciju u drugima

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Kada imate mnogo posla a niste baš orni za rad, pronađite mesto ili ljude koji će vas inspirisati. Posetite obližnju knjižaru ili galeriju u kojima se osećate dobro ili izađite na kafu s kolegom koji će vas savetovati i dati vam motivaciju za rad. Potražite priče onih koji su postali uspešni zahvaljujući znanju i trudu i pokušajte da saznate šta je to što je njima pomoglo da ostvare rezultate.

Ovi predlozi nisu ništa epohalno, ali su potrebni volja i mali napor da ih sprovedete u delo. Vaš dan na poslu biće zanimljiv onoliko koliko se vi potrudite da bude. Pronađite ono zbog čega ćete se radovati odlasku na posao i učinite da svaki dan bude produktivan i interesantan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.C.B.

    23. januar 2017 | 11:33

    Mislim da su ovo baljezgarije i zasto mislite da svi sedimo ispred racunara i da samo to moze da se radi? Ulepsam svaki dan drugima a i oni meni jer vidim zadovoljstvo na njihovom licu posle trermana.

  • Ana

    23. januar 2017 | 14:28

    Ovo sve kada radite sa normalnim ljudima. Ja radim sa jednim kolegom koga sam do sada sto puta trebala da prijavim za mobing. Tako da mi se na posao i ne ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA