6

Windows 10 u aprilu dobija opciju sa kojom ćete moći da radite dve stvari istovremeno (FOTO)

Ova funkcija je jedna od najboljih na Android i iOS sistemima, pa ne čudi što će je uskoro dobiti i Windows

Windows 10
Foto: Promo

Windows 10 će zajedno sa Creators Update-om, koji će se pojaviti u aprilu, dobiti i “picture-in-picture” (slika u slici) opciju.

MICROSOFT SPREMA NOVI WINDOWS: Evo koliko će koštati i čemu će služiti!

Ova funkcija će omogućiti da se u jednom prozoru (ekranu) koriste dve aplikacije istovremeno. Tako će korisnici, na primer, moći da koriste Skype u jednom prozoru, dok istovremeno surfuju internetom u Microsoft Edge-u.

Ova funkcija je jedna od najboljih na Android i iOS sistemima, pa ne čudi što će je uskoro dobiti i Windows, piše “The Verge”.

“Picture-in-picture” opcija biće dostupna svim developerima koji kreiraju univerzalne aplikacije za Windows i koji žele da njihova aplikacija ima ovu funkciju.

Microsoft “Picture-in-picture” opciju testira zajedno sa najnovijom 15031 verzijom Windowsa 10 koja je već dostupna testerima.

Pored pomenute opcije, korisnicima će biti dostupna i Dynamic Lock opcija koja će omogućiti povezivanje smartfona preko Bluetootha sa računarom i automatsko zaključavanje kompjutera kada telefon nije u njegovoj neposrednoj blizini.

Pogledajte kako će izgledati nova opcija:

Foto: theverge.com

Foto: theverge.com

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: MIcrosoft, Operativni sistem, Windows, Windows 10
Popularni komentari
 • R
  Računarac

  Na desktopima i laptopima to je odavno moguće sa praktično bilo kojim OS. Problem je što aplikacije za tablete i telefone vole ceo ekran s ne samo prozor, a to se lako da rešiti u Windows.

 • R
  Radnaskela

  Mrzim Win 10. Još je gori Win8. Vratio sam “sedmicu” dok ne smisle nešto bolje.

 • O
  Optimist

  Instalirao sam w10 na desktop racunar i izdrzao oko 3 meseca. Toliko se usporio i poceo da brlja u radu, da se vise nije moglo raditi na njemu. Imao sam ghost image XP-a i reko – ajd da probam, više iz šale, pa ću se vratiti na W7. Racunar je poleteo. Ponovo sam se odusevio njegovom jednostavnoscu i pouzdanoscu… Probajte!!

foto dana

video dana