0

Ovih 5 igara trebalo je da bude legendarno, ali su na kraju otkazane! (VIDEO)

Mnoge igre koje su, makar po gejmerima, morale da ugledaju svetlost dana su otkazane, neke bez nekog velikog razloga, a jedno je sigurno - sve one su mogle da budu legendarne

Pet igara koje su otkazane
Foto: Promo

Ponekad se dogodi da se otkažu takve video-igrice, da gejmerima dođe da zaplaču, ali stvarno. Mnoge igre koje su, makar po gejmerima, morale da ugledaju svetlost dana su otkazane, neke bez nekog velikog razloga, a jedno je sigurno – mogle su da budu legendarne.

Igrate ga godinama, a ovih 10 stvari o GTA sigurno niste znali!

Mi smo odlučili da izdvojimo pet igara koje su mogle da budu hit, ali se to ipak nije desilo.

5. Scalebound

Ova igru je razvijao studio “Platinum Games” i trebalo je da bude Xbox ekskluziva, prva takve vrste.

Scalebound je trebalo da bude RPG igra sa mogućnošču co-op opcije za 4 igrača odjednom. Igrači bi imali zmaja kojeg bi mogli da jašu, da se bore ili samo da lete u prelepom “open world” okruženju.

Microsoft Studios pod čijem je okriljem “Platinum Games” je odlučio da otkaže ovaj projekat zbog konstantnih problema sa engine-om koji je razvijan za ovaj naslov, kao i dosta probijenih rokova.

Još jedan od mogućih razloga otkazivanja ovog naslova je i to što je Microsoft verovatno hteo da se okrene već oprobanim igrama i da za njih naprave nastavke kao na primer State of Decay 2, Halo Wars 2, Crackdown 3.

4. Star Wars 1313

Jedna od onih igara koja je mogla da bude stvarno legendarna, posebno posle gomile naslova koji su se pojavili, a događaju se u Star Wars univerzumu, i koji su razočarali (čast izuzecima).

Razvijana od strane “Lucar Arts-a”, ona je po najavama trebalo da bude nešto najbolje od te franšize, posebno kada se gleda iz trećeg lica.

Sve je išlo po planu, ali onda se umešao “Disney” i kupio “Lucas Arts” i igra je otkazana. Iako je “Disney” posle kupovine Lukasove kompanije i otkazivanja ovog naslova obećao da će franšiza imati novi naslov svake godine, mnogi fanovi ne mogu da prežale što se 1313 nikada neće pojaviti.

3. Rainbow 6: Patriots

Za serijal sigurno znate, ali da li ste znali da je trebao da izađe R6 naslov sa nazivom Patriots?

Razvijan od strane “Ubisoft”-a, ovom nastavku su najavljivali sjajan uspeh, ali onda je ovaj studio odlučio da odustane od ovog projekta kako bi se skoncentrisali na pravljenje igre za sledeću generaciju konzola/računara.

Rezultat svega toga je bio Rainbow 6: Siege koji je doživeo odličan uspeh, tako da možda ovo nije bio loš potez.

2. Silent Hills

Razvijan od strane “Kojima Productions”, Silent Hills je trebao da bude najbolja i nastrašnija horor igra ikada napravljena.

Ali jedan od glavnih ljudi Kojima (po kome studio ima i ime) je napustio ovaj projekat zbog ogromnih komplikacija oko razvijanja same igre.

On sada radi na još jednom odličnom projektu na koji bi trebalo da obratimo pažnju, a zove se “Death Stranding”. U njemu ima dosta poznatih glumaca, kao na primer Norman Ridus (Deril iz The Walking Dead serije).

1. Fallout Online

Ne znamo odakle da počnemo kada je ovaj projekat u pitanju. Od početka samog Fallout serijala jedina stvar koja je nedostajala ovoj fantastičnoj igri je multiplejer (MP) opcija, a zamislite još i MMO smešten u taj univerzum.

Postojali su neki modovi za Fallout 2 kako bi mogli da ga igrate u MP, ali su bili užasni i jednostavno nije bilo vredno vremena potrošenog kako bi mogli da budete samo na jednoj mapi sa nekim ortakom.

Ali, da se vratimo na temu. Ovaj naslov je razvijan od strane “Masthead Studios” i Fallout Online je trebao da bude MMO, ali je na kraju otkazan zbog legalnih problema sa “Bethesda Studios”.

Igra je imala OGROMAN potencijal, i mogla je ovoj franšizi da zaradi tonu novca, ali neki glavonja iz Bethesde nije prepoznao dobit i na kraju smo možda ostali bez jednog od legendarnih naslova koji bi se igrao godinama.

Sigurno ima još mnogo igara koje su mogle da imaju status legendi da nisu otkazane, ovo je samo njih pet, a ako imate još neku kojom bi možda čak i mogli da dopunimo ovu listu, javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Fallout Online, Gejmeri, Gejming, Rainbow 6: Patriots, Scalebound, Silent Hills, Star Wars 1313, Video Igrica, Video igrice

foto dana

video dana