Google najavio novi Android: Pogledajte novih 8 opcija koje će dobiti vaš telefon ove jeseni (VIDEO)

Ime novog Androida još uvek nije poznato, ali se zna koje opcije će on doneti

  • 0
Android, Smartfon, aplikacija, aplikacije, Facebook, Instagram, Twitter Foto: Pixabay.com

Google je objavio prvu "developer" verziju novog Androida O, pa korisnici već sada mogu da saznaju šta će na jesen doneti nova verzija čuvenog operativnog sistema.

Sa ovom maskom možete da imate Android i iPhone na jednom telefonu!

Za sada je "developer" verziju moguće ručno instalirati na Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C tabletu i na najnovijim Pixel i Pixel XL telefonima.

U nastavku pogledajte osam novih opcija koja će Android dobiti na jesen.

1. Poboljšano trajanje baterije. Google je dodatno optimizovao platformu tako da sistem samostalno ograničava pozadinsku aktivnost aplikacija, bilo da je reč o "broadcastima", lokacijskim servisima ili nečem trećem.

2. Još kvalitetnije izveden sistem za obaveštenja. Svako izdanje Androida do sada je donelo barem blage izmene sistema za obaveštenja, a Android O donosi 'kanale' za obaveštenja. U praksi će ovo značiti da će aplikacije moći da pružaju različita obaveštenja, za koje korisnik može da bira da li želi da ih prikazuje zasebno. Tu su naravno i nove animacije i dizajn.

3. Dorađeno automatsko popunjavanje. Android O će doneti podršku za automatsko popunjavanje sadržaja unutar aplikacija, poput polja za lozinke, adrese i slično. Sve ovo će biti izvedeno na što sigurniji mogući način.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

4. Prilagodljive ikonice. Android O doneće ikonice koje se animiraju na dodir, a mogu i da menjaju oblik u zavisnosti od tema.

5. Podrška za široki raspon boja. Ekrani  mobilnih uređaja su sve kvalitetniji, a Google je odlučio da prati trendove u stopu i da integriše podršku za WCG (Wide-Color Gamut).

6. Dorađena navigacija tastaturom. Google navodi kako su se posebno posvetili izradi pouzdanog i predvidljivog modela za navigaciju i upravljanje sadržajem tastature.

7. Slika u slici. Zahvaljujući novoj opciji Androida O, korisnici će moći da gledaju takozvani "Picture-in-Picture" sadržaj. Primera radi, to znači kako će prelaskom u drugu aplikaciju moći da se prati neki strimovani video sadržaj u uglu.

8. Kvalitetniji bežični audio. Android O donosi podršku za visokokvalitetni Bluetooth audio preko LDAC-a i drugih novih "codeca".

Pogledajte video:

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA