Treća sreća: Samsung ponovo na tržište izbacuje Galaxy Note 7 telefone koji su eksplodirali zbog baterije

Samsung je nakon drugog povlačenja Galaxy Note 7 smartfona sa tržišta rekao da u potpunosti odustaje od ovih uređaja, ali je sada promenio mišljenje

  • 2

Kompanija Samsung objavila je da će reciklirati Galaxy Note 7 telefone koji su eksplodirali zbog baterija kako bi ih ponovo ponudili na tržištu.

Baterije zbog kojih su EKSPLODIRALI Samsung Galaxy Note 7 telefoni, izazvale požar u fabrici koja ih proizvodi!

Naime, plan je da se recikliraju svi delovi koji su bezbedni za korišćenje (kamere, metalni delovi, poluprovodnici...) i da se potom od njih napravi novi uređaj koji je bezbedan za prodaju.

Samsung je nakon drugog povlačenja Galaxy Note 7 smartfona sa tržišta rekao da u potpunosti odustaje od ovih uređaja, ali je sada promenio mišljenje.

Južnokorejski gigant će sarađivati sa lokalnim vlastima i operaterima kako bi prodavao obnovljeni telefon koji će imati bateriju manjeg kapaciteta kako se bi se sprečilo pregrevanje i eksplozije.

Takođe, postoji mogućnost da Samsung renovirani Galaxy Note 7 uređaj nazove drugačijim imenom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Detalji o proizvodu uključujući ime, tehničke specifikacije i cene biće dodatno objavljeni kada uređaj bude dostupan. Samsung reciklirani Galaxy Note 7 neće prodavati u Americi - istakli su iz ove kompanije za "The Verge".

Podsetimo, Galaxy Note 7 je povučen iz upotrebe i prodaje, nakon što je manji procent telefona uništen zbog samozapaljenja usled loše dizajnirane baterije. Većina Note 7 uređaja nije imala probleme sa baterijom, ali je zbog predostrožnosti Samsung opozvao sve Note 7 na svetu.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA