Comtrade Distribution i Microsoft postigli novi nivo saradnje: Domaća kompanija sada može da prodaje sva cloud rešenja svetskog giganta (FOTO)

Ovo partnerstvo predstavlja krunu saradnje koju Comtrade već više od deset godina ima sa kompanijom Microsoft

  • 1

Kompanija Comtrade Distribution zvanično je postala CSP (Cloud Solution Provider) partner kompanije Microsoft u Srbiji.

Comtrade postigao još jedan veliki uspeh: Sklopljena saradnja sa kompanijom Ricoh - najvećim proizvođačem štampača na svetu!

Ovo partnerstvo predstavlja krunu saradnje koju Comtrade Distribution već više od deset godina ima sa kompanijom Microsoft, a najveće benefite od nje imaće krajnji korisnici.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

CSP je jedinstveni model prodaje koji omogućava Microsoft partnerima da prodaju i naplaćuju Microsoft cloud servise korisnicima. Jedinstven je po tome što partner kroz ovaj model ima mogućnost da sa Microsoft uslugama uveže svoja rešenja i servise, kreira sopstvene jedinstvene ponude i naplaćuje ih.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Cloud je suštinski važan segment globalne Microsoft strategije. I dalje beležimo neprestan, dvocifren rast potražnje za cloud uslugama i jasno je da su one već sada naša realnost. Ako bliže sagledate sve prednosti i prilike koje ovaj segment otvara našim korisnicima i partnerskoj mreži – jasno je da to su dobre vesti za sve učesnike na tržištu cloud-usluga. Comtrade Distribution je naš pouzdan partner koji je sada dobio mogućnost “distribucije” svih Microsoft cloud rešenja, sticanjem Cloud Solution Partner statusa. Od sada, oni su u prilici da preko široke mreže Microsoft partnera isporučuju cloud usluge krajnjim korisnicima, ali tako da sa partnerima kreiraju fleksibilne i jedinstvene “pakete” ponude kupcima. Drugim rečima, partneri preko ovog modela uz Microsoft cloud-servise mogu da ponude i sopstvena rešenja, kao i rešenja nezavisnih dobavljača - preko cloud platforme. Na taj način Microsoft dobija širu bazu kompetentnih partnera, a naši krajnji korisnici bolju i sveobuhvatniju uslugu - izjavio je za Telegraf generalni direktor Microsofta za Srbiju i Crnu Goru, Željko Vujinović.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

CSP program nudi veliki broj benefita za partnere Comtrade-a koji se odluče za ovaj vid saradnje, među kojima su niža cena Microsoftovih usluga i servisa, tehnička podrška, fleksibilnost i lakoća prilikom kupovine novog softvera.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Cloud rešenja su dokazala svoju vrednost na tržištu: korisnici pre svega mogu da plaćaju aplikacije i servise koje koriste preko cloud platforme kao da su u pitanju komunalne usluge – grejanje, voda, struja i dr. Dakle, u pitanju je platforma čije su prednosti tržište i korisnici prepoznali i pozdravili. U prilog tome idu i naši rezultati u prvom tromesečju ove godine - naš komercijalni program cloud rešenja beleži rast od preko 50% u odnosu na prethodnu godinu, prihodi koje generiše Azure u porastu su za više od 90%, poslovanje u domenu poslovnih Dynamics 365 rešenja su rasla za preko 80%, dok aktivnih komercijalnih Office 365 korisnika ima preko 100 miliona - istakao je Vujinović, dodajući da krajnim korisnicima, međutim, najviše znači to što Microsoft neprestano uvodi nove karakteristike i funkcionalnosti u postojeću cloud- ponudu, stvarajući tako mogućnosti da klijenti dobijaju odgovarajuće cloud-tehnologije, prema potrebama sopstvene digitalne transformacije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Priprema CSP plana između Comtrade Distributiona i Microsofta trajala je godinu dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LudZbunjen

    2. jun 2017 | 12:11

    Smesno Do kad mislite da trpite ovo ljudi ziveli Pirati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA