RAT TABLETA POČINJE: Epl predstavio novi Ajped Mini (VIDEO)

Prodaja kreće početkom sledećeg meseca (2. novembar), koštaće od 330 dolara pa naviše, a kompanija se nada da će zahvaljujući pristupačnoj ceni uspeti da "uništi" konkurenciju iz drugih kompanija

  • 0

Najnoviji Ajped Mini je zvanično predstavljen od Epla, sa ekranom veličine 7,9 inča. Prema nekim najavama, ovo bi trebalo da bude najprodavaniji tablet do sada.

Prodaja kreće početkom sledećeg meseca (2. novembar), po ceni od 330 dolara, a kompanija se nada da će zahvaljujući pristupačnoj ceni uspeti da "uništi" konkurenciju iz drugih kompanija kao što su Amazon, Majkrosoft, Gugl.

Njega je predstavio Fil Šiler, koji je tom prilikom izjavio: "Možete da ga držite u jednoj ruci, ovo nije smanjeni Ajped, ovo je potpuno nova stvar".

- Ajped Mini je tanak kao olovka i lak kao sveska, ali ipak ima brzi A5 čip, pet megapiksela Ajsajt kameru i ultrabrzi bežični internet i sve to vam donosimo sa baterijom koja može da izdrži do deset sati korišćenja - dodao je Šiler na predstavljanju ovog proizvoda.

Ovaj novi gedžet moraće da se bori sa Amazonovim Kindl Fajerom (199 dolara), Majkrosoftovim Surfasom (399 dolara), a oba ova tableta treba da izađu na tržište u narednih nedelju dana, tako da će to biti prava bitka tableta za prevlast. Takođe, moraće da se bori sa Guglovim Neksus 7 tabletom (159 dolara) koji mu je direktni konkurent.

Ajped Mini izgleda kao da će biti odličan novitet, ali on je i dalje skuplji 110 dolara od Neksus "sedmice", a od Amazonovog tableta čak 175 dolara, tako da nismo sigurni koliko dobijate za te ekstra pare, ali vredi probati, ipak je to Epl. Naravno, za one koji i dalje veruju u superiornost giganta iz Kupertina.

(Telegraf.rs / M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA