HIT JESENI: Kišobran koji vazduhom štiti od padavina (FOTO)

Vazduh se usisava u donjem delu bušne drške, a ona ga ispušta na gornjem delu i, na nama nepoznati način, pravi konstantu liniju vazduha iznad vaše glave

  • 3

Mnogi izumi današnjice izgledaju otkačeno, ali se čini da uvek može da bude još luđe. U tu kategoriju definitivno spada i "Air Umbrella".

Ovaj "kišobran" je bez gornjeg dela, a ono što vas brani od kišnih kapi je sloj vazduha. Neke stvari sa ovim genijalnim izumom nam nisu jasne, čak i ako stavimo u stranu fiziku i način izrade.

Koliko smo uspeli da primetimo, vazduh se nekako usisava u donjem delu bušne drške, a onda ga ispušta na gornjem delu i, na nama nepoznati način, pravi konstantu liniju vazduha iznad vaše glave koja vas nekako štiti od padavina.

Po rečima ljudi koji stoje iza ovog projekta, on je uveliko u fazi razvoja i moći ćete da kontrolišete veličinu drške i kolika će biti barijera vazduha iznad vaše glave.

(Telegraf.rs / M. P.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • паметњаковић млађи хтц

    29. novembar 2012 | 12:47

    то је толико просто да се не могу начудити вашем чуђењу. као да нисте нигде видели фонтане на ту фору. фазон је у малој капици поклопцу на врху те цеви.

  • matke

    30. novembar 2012 | 03:39

    more pitao bih ja vas da li biste pnasem pljusku smeli s ovim stapcetom na ulicu :-)

  • Ja

    30. novembar 2012 | 23:09

    A jel možemo nekog da udarimo takvim kišobranom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA