OCENA BLOGERA: Office 365 olakšava život!

Novi "Office 365 Home Premium" je do sada najbolje prodavana verzija ovog programa ikada, sa prosečno više od jedne prodate licence u sekundi. A evo kako je poznata blogerka, i napredni korisnik programa, Sandra Kravitz Simonović ocenila kvalitet Office 365

  • 4

Prosečan čovek danas nema vremena baš ni za šta, sve radimo usput, dok putujemo na posao, slušamo vesti na radio stanici, stojeći pored aparata za kafu proveravamo mailove, dok gledamo popularnu emisiju na televiziji uporedo proveravamo šta rade naši prijatelji na društvenim mrežama, objašnjava Sandra Kravitz Simonović, vlasnica i glavna urednica web portal "Marketing ITD", poznata blogerka i ugledni stručnjak za onlajn komunikaciju.

- Sve nam je potrebno sad i odmah! Želimo zabavne sadržaje gde god da se nalazimo – a isto je i sa poslom. Pomoć stiže od Microsofta, i zove se Office 365 Home Premium — a tu je sve, počev od vaših dokumenata i porodičnih kalendara do spiskova za kupovinu. Za Office 365 potpuno je svejedno da li koristite desktop računar, mobilni telefon ili tablet - tvrdi Simonović.

Koristite alate - uštedite vreme

- Nerado, ali iskreno priznajem da ne upravljam uvek mudro svojim vremenom, zapravo – često potpuno "ispadnem iz koloseka". No, nedavno sam pročitala korisnu knjigu koja me je usmerila da sredim svoje obaveze kvalitetnije, a jedna od rečenica iz nje je: "Jedan od najboljih trikova za pospešivanje vaše lične produktivnosti jeste posedovanje alata za organizaciju koji volite da koristite." I ovde nastupa Office 365 - kaže Simonović u svom blog postu.

- Na primer, OneNote aplikaciju možete koristiti za pravljenje i ažuriranje spiska za kupovinu. Imate probnih 30 dana da isprobate Office 365 i sami, potpuno besplatno, i shvatite koliko ste bez njega, zapravo, neorganizovani, i koliko vam se vreme bespotrebno rasipa - kaže ona.

Kao preduzetnica koja od nedavno živi u Sloveniji, a sarađuje sa ljudima iz Srbije, ali i regiona, Simonović kaže da joj  je Skype video konferencijski poziv "sredstvo za rad" – što je ujedno jedno od svojstava obuhvaćeno pretplatom na Office 365 Home Premium.

- Takođe, SkyDrive mi je od velike koristi, i latinska poslovica "Sve svoje sa sobom nosim" čini se da najzad, u cloud computingu, dobija svoj pravi značaj. Sva moja dokumenta i projekti u Wordu, Excelu, OneNotu i PowerPointu, putuju sa mnom u mom smart telefonu, tabletu i laptopu, a mogu da im pristupim bilo kad i bilo gde, sve je na jednom mestu - objašnjava Simonović.

Office 365 automatski čuva sadržaje na SkyDrive, pa je sa saradnicima mnogo lakše vršiti prepravke i izmene u dokumentima i planovima – direktno "u oblaku".

Nema potrebe da sačuvamo dokumenta, editujemo ih, i ponovo šaljemo jedni drugima, jednostavno otvorite dokument u web aplikaciji Word, Excel, PowerPoint i unutar nje pravite izmene koje želite. Dokumente možete deliti sa saradnicima i bez da im date dozvolu za editovanje. Dodatno, funkcije New comments u znatnoj meri eliminišu kretanje napred-nazad kroz mejlove, što je izuzetno korisna stvar.

Svi kojima je jedna od nedeljnih i mesečnih obaveza i pisanje izveštaja, ponuda, ili pravljenje pratećih pezentacija za predavanja znaju koliko je ponekad teško pronaći odgovarajuću temu – Office 2013 vam donosi stotine novih tematskih izgleda dokumenata koji će vam biti od velike pomoći u radu.

Ako u pretragu unesete ključnu reč, dobićete listu ponuđenih tema, pregledajte kako izgleda i ukoliko vam se dopada, sačuvate je na svom računaru i radite u njoj, a naravno možete je menjati i prilagođavati svojim potrebama.

Office 365  je prilagođen vremenu u kome živimo

Za sve predračune, proračune, fakture, tabelarne izveštaje, grafikone i dijagrame Excel je nezamenljiv saradnik. Takođe, možete birati neku od pregršt ponuđenih tema, ili sami kreirati dokument po svojoj želji i potrebama.

Outlook je tu da proverava moje liste zadataka, preko njega možete praviti kalendar, organizovati kontakte i, naravno, sinhronizovati elektronsku poštu. Kroz unapređenu funkciju pretraživanja veoma lako i brzo možete pronaći mailove, priloge i kontakte pomoću ključnih reči – kada imate hiljade mailova, ovaj asistent vam je neophodan.

Sandra Kravitz Simonović na kraju zaključuje: vizuelno veoma kvalitetan spoj forme i funkcije, Office 365 Home Premium je zaista potpuno osmišljen imajući u vidu način na koji se danas živi i radi.

Za dodatne informacije o Office 365 Home Premium, posetite ovu web lokaciju.

(Telegraf.rs /Izvor: sandrakravitz.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dovla

    11. jun 2013 | 16:40

    Libre office je bolji!

  • Strahinja

    13. jun 2013 | 09:35

    Koliko košta mišljenje i preporuka "blogera" u Srbijici?

  • Lud Zbujen

    12. jun 2013 | 10:07

    Cuj 30 dana pa sta posle da jos platimo nesto svasta zivela piraterija pun knez i sve pijace piratskih dikova fala bogu i moze da se skine kad nam plata bude 3000 e mozda i kupim orginal ovako bez para za hranu me bas sve uz kalimegdan znaci kale brdo :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA