ELEGANTAN I FUNKCIONALAN: Predstavljen novi LG G2 (VIDEO)

Novi smart telefon odslikava orjentisanost kompanije LG na potrebe potrošača i upravo su na osnovu istraživanja njihovih navika definisane i glavne karakteristike ovog modela, poput ergonomskog dizajna, niza praktičnih funkcija i intuitivnog korisničkog iskustva

  • 7

LG Electronics predstavio je LG G2 smartfon, prvi model u okviru nove premijum G serije ove kompanije.

LG G2 smart telefon odslikava orjentisanost kompanije LG na potrebe potrošača i upravo su na osnovu istraživanja njihovih navika definisane i glavne karakteristike ovog modela, poput ergonomskog dizajna, niza praktičnih funkcija i intuitivnog korisničkog iskustva.

- Naša definicija inovacije je tehnologija koja istinski odgovara na potrebe korisnika. Upravo smo kroz istraživanje dobili neophodne pokazatelje koji su nam pomogli da model G2 učinimo našim najboljim i najuzbudljivijim smart telefonom do sada - izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.

LG G2 donosi napredne opcije uz moderan, funkcionalan i komforan dizajn. Ovaj model pomera granice kada je dizajn smart telefona u pitanju i to kroz postavljanje svih tastera na zadnju stranu uređaja. Ovo rešenje čini model G2 prvim smart telefonom koji ne poseduje tastere na bočnim stranama. Pomeranje glavnih tastera na poleđinu telefona daje veću kontrolu korisnicima, jer se upravo tu kažiprst nalazi u prirodnom polažaju. Istraživanja koja je sprovela kompanija su, takođe, pokazala da ovo pomeranje tastera rezultira i smanjenu ispadanja telefona iz ruke prilikom podešavanja jačine zvuka u toku razgovora.

Iako se power dugme nalazi sa zadnje strane, zahvaljujući KnockON funkciji nije potrebno okretati telefon, već je dovoljno dvaput dotaći ekran kako bi se upalio.

LG je na ovom modelu predstavio i novi Full HD ekran dijagonale 5,2 inča, koji predstavlja najveći displej za jednoručne operacije u kategoriji telefona širine 2,7 inča. Pored toga, Dual Routing tehnologija smanjuje okvir telefona na 2,65 milimetara. Uz već dokazanu IPS tehnologiju, LG G2 nudi i poboljšanu grafiku, precizne boje i jasan prikaz slike bez distorzije.

G2 smart telefon koristi i grafički RAM (Graphic RAM - GRAM) za još veću energetsku efikasnost. GRAM tehnologija smanjuje potrošnju energije ekrana i do 26 odsto i istovremeno produžava trajanje baterije za 10 odsto. Pored ove tehnologije, LG G2 poseduje i bateriju od 3,000 mAh, što garantuje veliku izdržljivost prilikom aktivnog korišćenja.

Novi uređaj dolazi sa optičkim stabilizatorom slike (OIS tehnologija) za sprečavanje zamućenja prilikom fotografisanja, što omogućava jasnije i oštrije fotografije čak i kada su napravljenje u pokretu ili pri lošim uslovima vidljivosti.

Većina sadašnjih smart telefona koji koriste OIS tehnologiju poseduju kamere u opsegu od 4 do 8 megapiksela, dok LG G2 je jedinstven po tome što nudi kameru rezolucije od čak 13 megapiksela. Pored toga, Super Resolution i Multi-point AF opcije omogućavaju stabilan fokusu prilikom fotografisanja, kao što je slučaj kod digitalnih fotoaparata.

LG G2 je prvi smart telefon na tržištu koji omogućava 24 bit/192kHz Hi - Fi reprodukciju, što predstavlja studijski kvalitet zvuka.

G2 koristi najnapredniji procesor za mobilne telefone, Qualcomm Snapdragon 800, koji redefiniše iskustvo korišćenja smart telefona kroz poboljšane performanse, vrhunsku grafiku i povećani kapacitet baterije.

Nakon svetske premijere u Njujorku, LG G2 će u narednih 8 nedelja biti dostupan kod više od 130 operatera širom sveta, počevši od Južne Koreje, Severne Amerike, Evrope i ostalih ključnih tržišta.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lg

    9. avgust 2013 | 11:52

    Interfejs nije isto sto i software...deluje zanimljivo,cak jako lepo,ne bih menja s4 za njega jer nemam dobrih iskustava sa lg tel ali drago mi je sto su napravili telefon koji lepo izgleda i ima dobre opcije,definitivno u top5 android uredjaja

  • Ajfon.rs Jovan

    9. avgust 2013 | 02:26

    Iako sam zakleti korisnik iPhona, moram priznati da deluje zanimljivo, i svakako ću preporučiti prijateljima koji planiraju da kupe android.

  • Skawe

    19. avgust 2013 | 17:49

    Ne znam za vas ali ja sam tako razocaran u Lg telefone tako da ih nikada vise nebih kupio!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA