Sa ovim telefonom vas niko nikad neće prisluškivati (VIDEO)

S obzirom da špijuniranje sve više uzima maha, kompanije Silent Circle i Geeksphone rešile su da naprave telefon koji će to znatno otežati. Ovaj uređaj zvanično će biti predstavljen 24. februara, a njegova cena još uvek nije poznata

  • 3

Blackphone je telefon koji će se uskoro pojaviti, uređja će imati za cilj da oteža svakodnevno špijuniranje kojim smo okruženi. Razvijaju ga poznata kompanija Silent Circle, koja je do skoro imala servis za enrkiptovano slanje mejlove, i Geeksphone.

Ovaj telefon će raditi na modifikovanoj verziji Android operativnog sistema pod nazivom PrivateOS  koji će više biti okrenut ka sigurnosti. Blackphone će korisnicima omogućiti sigurno telefoniranje, slanje sms poruka, čuvanje i razmenu fajlova kao i video chat bez ugrožavanja privatnosti.

- Blackphone pruža sve što treba kako bi zaštitili privatnost i kontrolisali svoju komunikaciju, ali i sve što vrhunski smartfoni današnjice imaju da ponude - izjavio je jedan od osnivača ovog projekta, Fil Cimerman.

Ovaj telefon će biti predstavljen 24. februara na "World Mobile Congress-u" u Barseloni, kada će i zvanično početi njegovo poručivanje. Cena još uvek nije poznata.

(Telegraf.rs / Izvor: zdnet.com

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA