Ove ptičice prete da ugroze popularnost igrice Angry Birds

Flappy Birds dnevno zarađuje 50.000 dolara od reklama, a igru možete besplatno skinuti sa Android i iOS marketa. Igra je do sad preuzeta 50 miliona puta

  • 12

Igrica Flappy Bird, koja se prošle godine pojavila za Android i iOS u poslednje vreme postala je pravi hit. Na prvi pogled deluje prosto, a u stvari je veoma teška. Na stranu sve to, ali verovali ili ne ona dnevno zarađuje 50.000 dolara od reklama.

Ovu igricu je stvorio vijetnamski programer Dong Nguyen. Suština igre je da tapkanjem po ekranu, ptici održavate visinu i prolazite kroz prepreke kako bi postigli što veći rezultat. Iako zvuči jednostavno, u praksi je druga priča, i verovatno ćete jedno sat vremena pokušavati da prođete samo kroz prvu prepreku.

Grafika je pikselasta, i podseća na igrice devedesetih, što ima specifičan šmek, i igrače vraća u doba Super Maria. Većina današnjih igrica se pravi nekoliko meseci, a Dong je Flappy Birds stvorio za nekoliko dana. Igrica je sa marketa preuzeta više od 50 miliona puta, i ima preko 47.000 review-a, poput mnogo popularnijih aplikacija kao što je Evernote ili Gmail.

- Flappy Birds je dostigao ono što je trebalo, i dodavanje nečega u igru, uništilo bi njen osnovni koncept, tako da bih želeo da je ostavim ovakvu - izjavio je njen tvorac.

Igrica se pojavila još u maju prošle godine, a tek je u poslednjih nekoliko meseci nastala prava pomama za njom i počela je da se širi ogromnom brzinom. Predlažemo vam da je probate, sigurni smo da ćete se navući. Za Android je možete skinuti na ovom linku, a za iOS ovde.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxx

    6. februar 2014 | 17:34

    Mnogo retardirana igra,nije za one sa slabim zivcima,jeste da je velika oko 900kb,ali je prosto bacanje vremena i zivaca.

  • He he

    6. februar 2014 | 19:14

    Zaraza

  • Strahinja

    6. februar 2014 | 20:28

    Izbrisao sam je zato sto mi je nov telefon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA