Facebook planira da pomoću dronova umreži ceo svet (VIDEO)

Sve je ovo deo projekta internet.org na kojem Facebook aktivno radi kako bi internet omogućio i stanovnicima nerazvijenih zemalja

  • 3

Facebook je u pregovorima oko kupovine kompanije Titan Aerospace koja proizvodi dronove na solarnu energiju, koji mogu u vazduhu da ostanu čak pet godina. Društvena mreža Facebook želi 11.000 ovakvih dronova kako bi pomoću njih omogućila pristup internetu širom sveta, a za početak u Africi.

Sve je ovo deo projekta internet.org na kojem Facebook aktivno radi kako bi internet omogućio i stanovnicima nerazvijenih zemalja. I Google ima sličan projekat, samo kod njih umesto dronova, helijumski baloni koji se nalaze u vazduhu omogućavaju pristup internetu, a trenutno su oni zaživeli na Novom Zelandu.

Titan Aerospace je potvrdio da je u pregovoru sa Facebook-om, a ova investicija bi koštala 60 miliona dolara, što je daleko manje od 16 milijardi dolara koliko je Facebook platio WhatsApp aplikaciju.

Pogledajte video o dronovima na solarnu energiju koje proizvodi Titan Aerospace:

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA