Novi update iOS 7.1 eliminisaće najveće nedostatke do sad

Apple je popravio nasumična restartovanja pojedinih uređaja, a iPhone 4 sa novim update-om radi mnogo brže nego ranije

  • 9

Update za iOS 7 konačno je stigao. Apple je napravio nekoliko poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju, ubrzao malo stvari na iPhone-u 4 i dodao nekoliko novih funkcija kao što je CarPlay.

Glavna vizuelna promena je u "phone diealer-u" i u opcijama za isključivanje uređaja. iOS 7.1 koristi kružne ikonice u obe ove funkcije, a kada telefon zvoni, interfejs sada ima dva odvojena dugmeta za primanje ili odbijanje poziva ispod "lebdećih" kružnih ikonica za "Remind me" i "Message options". Novi update donosi i poboljšanja za tastaturu koja je sada lakša za korišćenje.

Pored vizuelnih promena, iOS 7.1 konačno je popravio najveće probleme sa kojima su se ljudi sretali: nasumična restartovanja iPhone-a 5S, iPad-a mini sa Retina displejem i iPad Air-a. Apple je obećao da će ovaj problem rešiti još u januaru, s obzirom da oni postoje još od lansiranja iOS 7.

Neki korisnici su se žalili i na Touch ID senzor, a sa novim update-om poboljšana je njegova brzina i preciznost. Ukoliko imate iPhone 4 predlažemo vam da obavezno instalirate ovaj update, jer je značajno optimizovan i sada telefon radi mnogo brže nego ranije. Ista priča važi i za iPad 2 i iPad treće generacije.

iOS 7.1 dodaje i podršku za novu CarPlay funkciju na kojem Apple radi već neko vreme, a omogućava korisnicima da kucaju poruke, primaju pozive ili pristupaju muzičkoj biblioteci iz njihovih automobila koristeći glasovne komande.

Još jedna promena je način na koji se Siri aktivira. Sada možete "home button" držati duže kako bi ona neprestano slušala ukoliko pričate neke duže termine poput događaja iz kalendara.

Sve u svemu, promene u iOS-u 7.1 su male, ali značajne. Apple je popravio najveće probleme sa kojim se susretao ovaj operativni sistem, nasumičnim restartovanjem. Novi update je dostupan za instaliranje.

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srdjan

    11. mart 2014 | 21:05

    Nikada bolje, sve sto je nedostajalo sada je tu :D

  • Nikola

    11. mart 2014 | 12:28

    Brze radi telefon posle update-a, iPhone 5 je u pitanju. Mada treba naglasiti da za 7.1 ne postoji jailbreak i nece ga skoro biti tako da ako je to nekome bitno neka ostane na prethodnoj verziji.

  • Apple

    12. mart 2014 | 03:18

    Koristim iPhone 5 i mogu slobodno reci da je tel dosta brzi, svaka cast na update-u!! Naravno kao i uvijek nista lose se ne moze ni ocekivat od Apple-a :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA