≫ 

Facebook traži vaše lice na svakoj fotografiji i tako vas prati - evo kako da ga sprečite da to radi

Facebook je objavio novu opciju koja vam šalje obaveštenje svaki put kada neko postavi fotografiju na kojoj ste vi

  • 2

Facebook je do sada već koristio funkcije prepoznavanja lica prilikom tagovanja fotografija.

Bivši menadžer Fejsbuka: Krali smo podatke i preko igrica, čak i prijatelja onih koji ih nikada nisu igrali

Pomoću nje se na svakoj postavljenoj slici skeniraju lica i automatski nudi profil korisnika sa fotografije. Ako onemogućite ovu opciju, i dalje ćete moći da tagujete vaše prijatelje, kao i oni vas. Jedina razlika je što vam Facebook neće slati predloge, već ćete morati sami da ukucate imena u pretrazi.

Ono što je novo u vezi sa ovom funcijom su obavešenja koja vam Facebook šalje svaki put kada neko postavi fotografiju na kojoj ste vi, čak iako niste tagovani.

Foto: Pixabay.com

Kada Facebook uspešno detektuje vaš lik na nečijoj fotografiji, automataski ćete dobiti notifikaciju. Zatim možete da odabere da se samostalno tagujete, ostavite fotografiju bez taga ili da pošaljete poruku onome ko je postavio fotgrafiju.

Ukoliko ste omogućili opciju prepoznavanja lica, dobićete obaveštenja čak i kada neko koristi vašu sliku kao svoju profilnu. Na taj način, omogućeno je lakše praćenje lažnih profila na Facebook-u.

Međutim, iako ima svojih prednosti mnogim korisnicima se ne dopada ideja praćenja i prepoznavanja lica na svakoj postavljenoj fotografiji. Zbog toga Facebook uvodi mogućnost isključivanja ove opcije, a to možete da učinite na sledeći način:

Otvorite Facebook aplikaciju i pratite sledeća podešavanja: Settings > Privacy Shortcuts > More Settings > FaceRecognition > No

Printksin: Facebook

Printksin: Facebook

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин Кикинда

    29. mart 2018 | 12:11

    Овог власника треба мало довести у ред .Мислим да сарађује с обавештајним службама .Мислим и да је време мало да и он надрља.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA