≫ 

Hakeri će moći da gledaju vaše WhatsApp slike i video snimke: Najnoviji apdejt će automatski čuvati vaše poruke, ali bez enkripcije

Hakeri bi uskoro mogli da bez problema čitaju vaše poruke i gledaju video snimke i slik.

  • 0

Najnovije bezbednosno upozorenje tiče se Facebookove čet aplikacije WhatsApp nakon najave da ima planove da počne da besplatno bekapuje poruke korisnika na Google Drive.

Iako WhatsApp štiti sve poslate poruke, slike i video snimke sa nekripcijom sa oba kraja, bekap uz pomoć Google Drivea zaustavlja ovu bezbednosnu opciju - ostavljajući sav sadržaj ranjiv na napade hakera.

WhatsApp je dozvoljavao ljudima da čuvaju svoje poruke na Google Driveu, ali su ti podaci zauzimali mesot na vašem Google Driveu.

Međutim, WhatsApp je nedavno najavio partnerstvo sa kompanijom, i samim tim bekapovi više neće zauzimati mesto na vašem Google Driveu.

To znači da će više ljudi iskoristiti ovu prednost, ali i izložiti svoje podatke hakerima.

Foto: Pixabay/Dobro obratite pažnju na to gde bekapujete svoje poruke

Bekapovanjem podatka na Cloud ostavljamo neenkriptovane kopije naših poruka cloud provajderu.

A inforamciju da bekap kopije nisu enkriptovane potvrdio je i sam WhatsApp: Medija i poruke koje bekapujete nisu zaštićeni našom enkripcijom.

Samim tim, hakeri mogu da dođu do tih nezaštićenih podataka i vaših poruka, slika i video snimaka dok su na Google Driveu.

Stručnjaci predlažu korisnicima da bekape čuvaju na svojim kompjuterima ili enkriptovanom hard disku ako su zabrinuti za bezbednost svojih podataka.

Ako želite da deaktivirate bekap na Google Drive potrebno je da odete na Manage Apps opciju unutar podešavanja ovog cloud servisa.

Potom kliknite na WhatsApp u meniju i onda izaberite opciju Delete Hidden App Data, i potom odobrite brisanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA