≫ 

NOVAC ILI UMETNOST: Kako da svoj umetnički talenat pretvorite u isplativo zanimanje?

Više ne morate da birate između umetnosti i profitabilne karijere.

  • 0

Koliko puta ste u životu čuli rečenicu „Umetnost je lepa, ali od nje ne može da se živi” ili „Trebalo bi da se okreneš nečemu što će ti obezbediti sigurnu platu”? Sigurno je bilo i ovakvih dobronamernih saveta: „Završi nešto od čega ćeš imati za hleb, a umetnost neka ostane samo hobi”.

Večita dilema prilikom izbora fakulteta i buduće profesije jeste da li slediti svoje srce bez obzira na to gde vas to može odvesti ili, ipak, racionalno doneti odluku koja će vašoj karijeri dati sigurniji put?

Imamo važnu vest za vas: ne morate da odustanete od svojih snova. Fakultet savremenih umetnosti je mesto gde vaše želje postaju stvarnost.

Predupis u novu klasu je u toku, obezbedite svoje mesto na vreme.

Ne morate da birate između umetničke i profitabilne karijere

Foto: pixabay.com

Umetnost i profitabilna karijera nisu i ne treba da budu dve suprotstavljene strane. Fakultet savremenih umetnosti nudi obrazovanje sa kojim ćete moći da radite ono što volite a da pritom i dobro zarađujete.

Mesto gde umetnost i tehnologija govore istim jezikom

Fakultet savremenih umetnosti već 20 godina uspešno školuje umetnike koji odgovaraju na sve zahteve modernog doba. Inovativan pristup nastavi i vrhunski stručnjaci koji su cenjeni profesionalci u svojim profesijama su zaštitni znak FSU. Studenti dizajna imaju mogućnost sticanja priznatih Adobe i Autodesk sertifikata, studenti glume i umetničke produkcije učestvuju u predstavama i raznim proijektima tokom studija, dok mladi vizuelni umetnici imaju mogućnost izlaganja svojih radova u poznatim galerijama sa kojima fakultet ima saradnju. Studiranje na FSU stvoriće od vas moderne umetnike 21. veka, koji su spremni ne samo da menjaju postojeću umetničku scenu nego i da stvaraju novu.

Od umetnika za umetnike – profesori su vrhunski priznati umetnici

Foto: Promo

Za obrazovanje nove generacije umetnika presudni su njihovi mentori, šefovi klasa i ostali profesori. Predavači na FSU su vrhunski stručnjaci u svojim profesijama, koji su studentima uvek na raspolaganju, usmeravaju njihov umetnički razvoj i oblikuju njihov talenat. Još tokom studiranja, studenti kroz praksu, izložbe i predstave toliko napreduju da im postaju ravnopravne kolege.

Profesori koji vole svoj posao su dobri profesori. Pored toga što prenose svoja znanja i iskustva, oni uživaju i u kreativnom procesu koji dele sa studentima.

Odaberite granu umetnosti u kojoj će vaš talenat doći do izražaja

Foto: Promo

Na Fakultetu savremenih umetnosti možete birati između šest programa na osnovnim studijama. U skladu sa svojim afinitetima i talentima, izaberite onaj koji će vam pomoći da napravite zapaženu umetničku karijeru: Likovne umetnosti – Slikarstvo, Dramske umetnosti – Gluma, Dizajn enterijera, Grafički dizajn, Dizajn kostima, Menadžment umetničke produkcije i medija.

Ako želite da nastavite da unapređujete svoje akademsko znanje, školovanje možete nastaviti na master i doktorskim studijama na FSU.

Počnite da gradite umetničku karijeru još tokom studija

Najveći problem mladih umetnika posle završenog fakulteta jeste kako da pronađu posao bez ikakvog iskustva. Fakultet savremenih umetnosti iz godine u godinu sa svojim studentima uspešno realizuje veliki broj projekata iz oblasti medija, dizajna, dramskih i likovnih umetnosti i tako im obezbeđuje da karijeru počnu da grade još tokom školovanja, što im kasnije olakšava pronalazak profesionalnog angažmana.

Donesite pravu odluku za budućnost, upišite FSU i postanite umetnik 21. veka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA