Blasphemous - igra koja će vas "kupiti" nakon samo nekoliko minuta igranja

Par minuta, par scena, ponekad su sve što je potrebno da bi vas igra "kupila". Samo par momenata da shvatite da se pred vama možda nalazi pravo remek delo, igra na koju ćete "izgubiti" sate, dane, ponekad i mesece svog života. Igra koju nećete zaboraviti.

  • 2

"Blasphemous", ta retro hevi metal mešavina krvi i piksela definitivno ostavlja utisak remek dela u najavi! Jednostavno rečeno, sve što čini dobru igru, "Blasphemous" obećava u izobilju.

Epska priča o svetu pod čizmom mračnih i okrutnih religija, Lovkraftijanskih demona i slepoj veri, priča o maču, sekiri i... heroju? Šta god protagonista bio, više je nego uvrnut, što u potpunosti odgovara celokupnom izgledu igre koja svakim kadrom ostavlja utisak omota najmoćnijih hevi metal albuma 80ih. Izbor piksel grafike još jedan je sjajan potez programera i samo doprinosi toj "retro" temi kojom igra odiše i stavlja tačku na finalni produkt izuzetnog potencijala. Ozbiljno, šta više gejmer da poželi?

Foto: blasphemousgame.com

Iskreno se nadamo da pred nama nije dug period čekanja jer "Blasphemous" ostavlja utisak igre koja se ne ispušta iz ruku, sjajni biser u moru prosečnosti, igra koja se ne zaboravlja tako lako. U međuvremenu iskopajte sa tavana zaboravljene albume Iron Maidena, ispolirajte svoj naj hevi metal nakurnjak, i "naoštrite" se za flešbek na veličanstvene dane mača, sekire i pikselizovanih heroja!

(S.Morić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    19. jul 2018 | 09:42

    Daj, bre... Ko ce da igra ovu staru igru pored toliko igara za ps 4?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA