"Kazna Kru" klan organizovao "World of Tanks" 3 na 3 Turnir u Beogradu

WoT, tenkovi, tenkići, ona užasna igra koja mi kida živce – kako god da je zovete, svi znamo na šta mislite. World of Tanks je pre 8 postao globalni fenomen, a igra je i dan dani aktuelna pre svega zahvaljujući velikom broju novi opcija koje Wargaming dodaje svakih par nedelja.

  • 0

WoT je na Balkanu bio izuzetno dobro prihvaćen od strane starije igračke populacije. Mehanika igra nije uopšte jednostavna, a kriva učenja je vrlo problematična za mlađe naraštaje koji su navikli na jednostavne igre kao što je GTA 5 ili CS:GO. Zato su WoT većinom igrali ljudi koji su zašli u 20, 30, 40, a bogami i 50 godine, dok ih mlađarija po igraonicama čudno gledala. Ali za razliku od CS:GO, LoL-a, i sličnih igara jedna od retkih stvari koja je manjkala zajednici su bili Lan turnir. Jako veliki broj klanova je bio mešovitog porekla, bilo da su bili sastavljeni od Balkanca, bilo da su bili internacionalni, pa je bilo jako teško sakupiti tim za neki turnir. Ova činjenica nikada nije obeshrabrila momke iz klana Kazna Kru (Kojot i Kalel) koji su više puta u poslednjih par godina organizovali izuzetno uspešne i posećene turnire.

Kako davno nije bilo WoT lan turnira Kojot i Kalel su rešili da naprave jedno opušteno druženje/turnir, a cilj je bio da se okupe svi igrači koji igraju aktivno WoT. Da bi samo takmičenje bilo zanimljivije u pomoć je priskočio ThermaleTake Adria koji je obezbedio hadverske nagrade za prva tri mesta (mehaničke tastature, slušalice, miševe) zatim Red Bull sa pićem i Gunnar sa specijalizovanim naočarima za gejmere. Takođe treba pohvaliti igraonicu Quest Gaming caffe koja je ustupila svoje mašine za održavanje turnira i Sony koji je obezbedio neophodnu opremu za snimanje. Zahvaljući Kojotu ovaj turnir je pomogao i Wargaming, koji je obezbedio više nego izdašnu količinu zlata za sve učesnike od 1 do 8 mesta.

privatna arhiva

Turnir je trajao jedan dan, zahvaljujući velikom broju računara na raspolaganju, a na jednom mestu je okupio sve one koji još uvek igraju ili vole World of Tanks. Organizatori, ali i osoblje igraonice, su se maksimalno potrudili da izađu svima u susret i omoguće da takmičenje protekne u najboljem mogućem redu. Pre nego što je odigrana finalna partija Kojot je organizovao partiju "virtuelne šuge" u kojoj su učestvovali ne samo takmičari nego i posetioci turnira. Oni koji su preživeli 10 minuta ludila, smeha i vrištanja su mogli da osvoje Gunnar naočare.

Samo finale je bilo izuzetno napeto i zanimljivo, iako je završeno rezultatom 3-1. Naime čak dva puta partije su bile odlučivane u 1 na 1 duelima, a oba protivnika su imala izuzetno malo "helath"-a tj. bio je dovoljan jedan pogodak da ih eliminiše.

privatna arhiva

World of Tanks 3 na 3 Lan Turnir, powered by ThermalTake, je bio prilično zabavan događaj i poslužio kao savršena uvertira za veliki WoT turnir koji će se održati krajem novembra na Games.CON-u.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA