Na ovu poruku na Fejsu ne klikćite ni po koju cenu! Hakeri će vam preuzeti profil

Ukoliko kliknete na link koji se nalazi u poruci, teško da ćete uspeti da povratite kontrolu nad svojim profilom osim ako ste postavili dodatnu sigurnost u vidu broja mobilnog telefona ili još jedne mejl adrese

  • 18

Popularnom društvenom mrežom Facebook ponovo kruže poruke koje za cilj imaju da vam hakuju profil i preotmu kontrolu nad njim. Naime, reč je o lažnim porukama koje vam navodno šalju prijatelji, a zapravo hakeri stoje iza njih.

U poruci će vas prijatelj navodno zamoliti da posetite određeni link i lajkujete nešto kako bi pomogli njegovom prijatelju ili prijateljici da pobedi na konkursu ili dobije neku nagradu.

Ovo je novi "PORNO" virus na Facebooku!

Printskrin: Facebook Printskrin: Facebook

Klikom na link iz poruke automatski ćete biti prebačeni na sajt koji po dizajnu podseća na Facebook, sa standardnim poljima u kojima je potrebno da unesete mejl i šifru. Reč je naravno o lažnom sajtu, što ćete videti i sami ako pogledate njegovu adresu. Ukoliko mislite da se prijavljujete na Facebook, i unesete podatke, sajber kriminalci će istog trenutka saznati vašu šifru, i preuzeti kontrolu nad vašim profilom.

Printskrin: 2015mis.webcindario.com Printskrin: 2015mis.webcindario.com

Nakon toga, teško da ćete uspeti da povratite profil, osim ako ste postavili dodatnu sigurnost u vidu broja mobilnog telefona ili još jedne mejl adrese.

Ono što je najgore u celoj priči, jeste to da smo namerno pitali osobu koja nam je poslala pomenutu poruku da li je reč o prevari, na šta smo dobili odgovor da nije i da nemamo šta da se brinemo. Ovo je samo još jedan napad u nizu koji se u poslednje vreme dešavaju na popularnoj društvenoj mreži.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA