Od sada i u Srbiji možete da prijavite da vas je neko prevario preko interneta!

Forma za prijavu obuhvata sve potrebne podatke za pronalaženje počinioca prevare, ali i kontakt podatke oštećenog, kako bi MUP mogao da ga kontaktira

  • 13

I naša zemlja od skoro ima sistem za digitalno prijavljivanje internet prevara koji je osmišljen na sajtu KupujemProdajem.com, najvećem i najposećenijem portalu za oglašavanje u Srbiji, a u saradnji sa Odeljenjem za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije.

SET PROTIV VAMPIRI: O ovom urnebesnom oglasu priča cela Srbija, nasmejaće vas do suza!

Forma za prijavu obuhvata sve potrebne podatke za pronalaženje počinioca prevare, ali i kontakt podatke oštećenog, kako bi MUP mogao da ga kontaktira. Prijave prevara čija je vrednost veća od 5.000 dinara će se direktno prosleđivati MUP-u.

Sajt KupujemProdajem.com pored ovog novog vida saradnje sa MUP-om, početkom svakog meseca prosleđuje izveštaj sa svim prijavama prevara (uključujući i one čija je procenjena vrednost ispod 5000 dinara).

- Pošto se prevare dešavaju i u svakodnevnom životu, očekivali smo ih i u digitalnoj sferi. Zato je ovaj portal još 2011. godine lansirao online formu za prijavu prevara, gde je oštećeni korisnik mogao da dobije sve potrebne podatke za podnošenje krivične prijave. Budući da KupujemProdajem.com ide u korak s vremenom, smatrali smo za svoju obavezu da digitalizujemo i borbu protiv prevara na našem sajtu - istakao je Bojan Leković, osnivač sajta KupujemProdajem.com.

Foto: Profimedia/Fancy Foto: Profimedia/Fancy

KupujemProdajem ima 760.000 registrovanih korisnika, 800.000 aktivnih oglasa i svakodnevno se pojavljuje preko 30.000 novih.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    31. avgust 2015 | 12:52

    Nema od toga nista, sto dodje u ruke nase policije moze odma da se otpise kao propao slucaj. Ispod 5000 din to izadje kao poklon kad te neko prevari jer policija kaze da se preko te vrednosti prijavi prevara... Ja sam bio licno svedok kada su kolegi sa posla obili auto i ukrali radio iz njega, on zvao da dodju da uzmu otiske, kaze ne izlaze na teren za to, mi dovezli auto do njihove stanice i on otisao u njihovu zgradu. Nakon 2-3 sata izlazi iz stanice policije i psuje ih i to socno i ja reko sta je bilo kaze nece niko da pogleda auto nije kao smeo da ga pomera sa mesta gde je obijen.... Toliko o nasoj policiji i zakonima....

  • Dany

    22. oktobar 2017 | 17:51

    Ako je u pitanju prevara preko fb stranice kakva je procedura za prijavu policiji?

  • vasil

    18. januar 2018 | 18:09

    a sta smo mi,ukradeni i ojadjeni za dve,tri,cetiri hiljade, Zakon nema opcije???? Breeeeee, Srbijo,na krivom si putu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA