OVAKO MOŽETE DA UBRZATE WI-FI: Savet pod brojem 4 ćete odmah probati! (VIDEO)

Talasi koje emituje Wi-Fi ruter su zapravo radiotalasi, ali su oni prilično kratki, pa signal slabi što je dalji od rutera. Međutim, pomoću saveta koji slede u nastavku vrlo lako možete pojačati njihov signal

  • 8

Danas gotovo da ne postoji kuća koja nema Wi-Fi ruter. Međutim, veoma često se dešava da je signal koji on emituje dobar jedino u njegovoj neposrednoj blizini, dok je na primer u drugom delu kuće ili sobi veoma loš pa ne možete da pristupite internetu na vašem telefonu, laptopu ili tabletu. Na svu sreću, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u poboljšanju signala koji emituje Wi-Fi ruter.

Rekla je da je alergična na Wi-Fi, pa zbog toga zaradila ogromne pare!

Talasi koje emituje Wi-Fi su  u suštini radiotalasi, ali su oni prilično kratki, pa signal slabi što je dalji od rutera. Njih asporbuju zidovi i metalne površine, pa je mesto na kojem se nalazi ruter veoma bitno za jačinu signala.

1. POSTAVITE RUTER NA SREDINU STANA ILI KUĆE

Printskrin: Youtube/Vox Printskrin: Youtube/Vox

Ovo je potrebno uraditi kako bi ruter emitovao signal iste jačine u svim pravcima. Najbolje je da ga postavite na nekom otvorenom mestu gde neće biti okružen zidovima.

2. IZDIGNITE GA OD ZEMLJE

Printskrin: Youtube/Vox Printskrin: Youtube/Vox

Još jedan od saveta jeste da ruter izdignete od zemlje, jer signal ne može da prodre kroz podlogu koja je napravljena od betona ili nekog drugog sličnog materijala. Takođe, veliki broj rutera emituje signal na dole, pa ukoliko se on nalazi određenoj visini, veća je šansa da će signal biti bolji i kvalitetniji.

3. DRŽITE RUTER DALJE OD OSTALE ELEKTRONIKE

Printskrin: Youtube/Vox Printskrin: Youtube/Vox

Uređaji poput televizora, mikrotalasne, računara ometaju signal koji emituje ruter, pa ne bi bilo loše da ga držite dalje od njih.

4. USMERITE ANTENE U RAZLIČITIM PRAVCIMA

Printskrin: Youtube/Vox Printskrin: Youtube/Vox

Većina rutera na sebi ima dve antene, pa je idealno da jednu postavite horizontalno, a drugu vertikalno. Uređaji rade brže kada je njihova antena paralelna sa ruterom. Wi-Fi antena je u većini laptopova postavljena horizontalno, dok kod mobilnih telefona zavisi kako ga držite. Ako su antene na ruteru postavljene u oba pravca, veće su šanse za bolji signal.

5. IZMERITE BRZINU INTERNETA

Ukoliko sumnjate da nešto sa vašim Wi-Fi signalom nije u redu, najbolje je da proveritu tačnu brzinu interneta. To možete uraditi sa nekom od aplikacija za pametne telefone, među kojima je Speedtest najpopularnija.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    4. septembar 2015 | 17:12

    Moj ruter je bez antena.Kako njega namestiti da ima jači signal?

  • Gate7

    4. septembar 2015 | 13:27

    Ja imam jednu antenu :(

  • Saskatchewan29

    5. septembar 2015 | 00:15

    Ja sam u Kanadi moj je u podrumu i nemam nikakav problem u kuci cak signal je dobar u celoj ulici!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA