Weekend Media Festival u Rovinju počinje 22. septembra: Pogledajte prve teme (FOTO)

Organizatori devetog po redu Weekend Media Festivala su kao i svaki put spremili veliki broj zanimljivih tema o kojima će se pričati

  • 0

Deveti po redu Weekend Media Festival ove godine održaće se od 22. do 25. septembra u Rovinju, a organizatori su kao i svaki put spremili veliki broj zanimljivih tema o kojima će se pričati. Između ostalih tema, na ovogodišnjem festivalu ističu se teme "Brzi i žestoki - Gaming industrija u regionu" i "Blockchain - ubica birokratije".

Blockchain - ubica birokratije

Možete li zamisliti svet u kojem vam ne treba javni beležnik, već svaki ugovor overite samo jednim klikom? Možete li zamisliti svet u kojem rodni list, venčani list ili svaki drugi dokument možete dobiti u bilo kom trenutku od bilo gde besplatno? Ili svet u kojem novac prebacite prijatelju u Kanadu takođe besplatno?

Ovaj svet je moguć kroz "blockchain", tehnologiju koja se nalazi iza najpoznatije virtualne valute Bitcoin. Iako je najpoznatija primena "blockchaina" u valutama, mogućnosti koje njen razvoj pruža su daleko veće i imaju potencijal u potpunosti promeniti svet oko nas. Banke i razni fondovi već su investirali milijarde dolara u razvoj "blockchaina".

Koje su njegove mogućnosti? Ko se bavi "blockchainom"? Kako on funkcioniše? I najvažnije, kako će to uticati na vaš život i na život vašeg beležnika, samo su neka pitanja na koje će ovogodišnji Weekend Media Festival dati odgovore.

Foto: Promo Foto: Promo

Brzi i žestoki - Gaming industrija u regionu

Dalji rast penetracije smartfona i širenje broadbanda omogućili su novi skok gaming industrije na neverovatne 74 milijarde dolara u 2015. godini. Kompanije u ovom segmentu rastu velikom brzinom, a vrlo uspešne predstavnike imamo i u ovom regionu. Javnost ih je donedavno gledala kao pametne klince, dok danas od njih možemo jako puno naučiti.

Kako funkcioniše ovo globalno tržište? Kako se kompanije iz ovog regiona snalaze u globalnom takmičenju? Kakve su korporativne kulture, kako se gradi globalna marketinška strategija i kako se razvijaju talent i biznis? Ko su uopšte ključni akteri gaming industrije u ovoj regiji, saznaćemo od 22. do 25. septembra u Rovinju.

Više informacija o programu i cenama karte možete saznati na 2016.weekendmediafestival.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA