≫ 

SINGAPUR JE PRVI, ČAD POSLEDNJI: Evo na kom mestu na svetu je Srbija kad je u pitanju korišćenje interneta i društvenih mreža!

U globalnom izveštaju WEF-a o informacionoj tehnologiji za 2016. godinu, "debelom" 289 stranica, procenjeni su kapaciteti zemalja za korišćenje ICT-a za ekonomski rast i blagostanje

  • 2
Tablet, internet, gmail, iPad, Gmail Foto: Pixabay.com

Prema indeksu Svetskog ekonomskog foruma (WEF) kojim se meri spremnost za korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT), Srbija se ove godine plasirala na 75. mesto na listi od 139 zemalja sveta, što je napredak u odnosu na prošlogodišnju 77. poziciju.

Evo šta nam je novo spremio Google!

Srbija je 2014. godine bila na 80. mestu, a godinu dana ranije na 87. poziciji.

Prema indeksu dostupnosti najnovijih tehnologija, Srbija je zauzela 107. mesto, prema upotrebi društvenih mreža 68. mesto, a prema broju pojedinaca koji koriste internet 65. mesto.

U globalnom izveštaju WEF-a o informacionoj tehnologiji za 2016. godinu, "debelom"  289 stranica, procenjeni su kapaciteti zemalja za korišćenje ICT-a za ekonomski rast i blagostanje, a Singapur, Finska i Švedska su i ove godine vodeće zemlje sveta po mrežnoj spremnosti za korišćenje ICT-a.

SAD, Singapur, Finska, Holandija, Švedska i Izrael imaju najviše ekonomskih benefita od ulaganja u digitalne inovacije, navodi se u izveštaju, i dodaje da su pojedinci ti, a ne preduzeha ili vlade, koji predvode digitalnu revoluciju.

Na dnu liste su Haiti, Burundi i Čad.

(Telegraf.rs / Tanjug Autor: Ivan Zeljkovic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA