NAJVEĆI SAJBER NAPAD U ISTORIJI INTERNETA: Hakovano 500 MILIONA e-mailova. Odmah proverite da li su I VAMA ukradeni podaci

Prve informacije o ovom velikom napadu pojavile su se još u avgustu, kada je hakerska grupa pod imenom "Peace" tvrdila da prodaje podatke o 200 miliona korisnika Yahoo-a

  • 8

Kompanija Yahoo potvrdila je da su hakeri ukrali lične podatke od najmanje 500 miliona korisnika ovog servisa.

Ruska mafija pokrenula servis za KRAĐU LOZINKI!

Yahoo veruje da iza napada stoje hakeri koje je "sponzorisala" država. U saopštenju se navodi da se napad dogodio krajem 2014. godine.

- Informacije o nalozima koje su ukradene mogu da uključuju imena, e-mail adrese, telefonske brojeve, datume rođenja i odgovore na tajna pitanja koja se koriste za resetovanje lozinki - ističu iz kompanije Yahoo.

Yahoo svim svojim korisnicima savetuje da odmah promene lozinke i bezbednosna pitanja, kao i da pregledaju svoje naloge za sve sumnjive aktivnosti.

Najbitnija stvar, ističu iz Yahoo-a, je da podaci o bankovnim računima i kreditnim karticama najverovatnije nisu ukradeni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prve informacije o ovom velikom napadu pojavile su se još u avgustu, kada je hakerska grupa pod imenom "Peace" tvrdila da prodaje podatke o 200 miliona korisnika Yahoo-a.

Yahoo je na pomenute spekulacije odmah rekao da aktivno istražuje ove tvrdnje, ali se dva meseca kasnije ispostavilo da je stvar mnogo gora.

(Telegraf.rs / Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    22. septembar 2016 | 21:53

    Ima da se usreci sa mojim podacima bas sam se potresao na ovu vest

  • Duki5

    22. septembar 2016 | 22:04

    Taj yahoo non stop hakuju, pre si na torrentu mogao naci listu hakovanih maila. A realno i najgluplji servis. Trazio mi broj telefona,da bi mi kasnije iz cista mira trazio da verifikujem nalog pteko sms, taj broj vise ni ne koristim i na nalog ne mogu uci. Sto je najzesce ugasice mi nalog ako se ne prijavim godinu dana. Na drugom mailu trazi mi novu sifru stalno bas negde od avgusta ja stalno preskocim, mozda promenim sada jer verovatno je medju hakovanim, ali broj telefona cu im dati malo sutra.

  • Hej-hej

    23. septembar 2016 | 06:03

    Ako su mi hakovali da slucajno nisu otvorili one mejlove sa infostuda,sramota gde sam sve konkurisao i da nigde jos nisam upao..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA