BAKA KRISTINA IMA 86 GODINA I OPTUŽILI SU JE ZA PIRATERIJU: Evo šta je htela da skine sa interneta

Ona je odlučila da za sada ignoriše poruku i čeka da vidi šta će se dalje desiti jer sumnja da će cela stvar eskalirati do stvarne tužbe

  • 0

Kristinu Mekmilan (86) iz Ontarija neprijatno je iznenadio jedan e-mail u kojem je pisalo da je piratizovala igru Metro 2033 i da zbog toga može da bude kažnjena u iznosu i do 5.000 dolara.

ČEKA VAS 3 GODINE ZATVORA ako u ovoj zemlji skinete film sa TORENTA!

Poruku je Kristini uputio njen internet provajder.

Kako je gospođa Mekmilan naglasila, nije joj ni poznata ta igra, kao ni da ju je igde preuzela, posebno naglašavajući da u domaćinstvu jedino ona koristi svoj kompjuter. U krajnjem slučaju, moguće je i da je neki komšija koristio njenu internet konekciju.

Kristina je izjavila da je poruka vrlo nejasno bila napisana, bez konkretnog objašnjenja kolika je tačno kazna i slično, samo da kazna može biti i 5.000 dolara i da joj je traženo da unese broj kreditne kartice. Ona je odlučila da za sada ignoriše poruku i čeka da vidi šta će se dalje desiti jer sumnja da će cela stvar eskalirati do stvarne tužbe.

Na kraju, ovo može da bude i prazna pretnja kako bi se od manje verziranih korisnika strahom iznudio novac, taktika koja nije uopšte retka i donekle podseća na čuvena pisamca koja su stizala i korisnicima interneta u Srbiji od provajdera sa napomenama da su nelegalno preuzimali filmove. Sama poruka koju je gospođa Mekmilan dobila ne znači ništa i po mišljenju stručnjaka nema nikakvo pokriće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA