Ni najjača lozinka na Facebooku vas NE MOŽE ZAŠTITITI od ovog ŠPIJUNIRANJA

Tuđim profilima se najčešće pristupa iz nekoliko razloga – znatiželje, ljubomore ili koristi

  • 0

Ni najbolja lozinka na Facebook-u ne može da zaštiti korisnike od špijuniranja partnera, porodice i prijatelja, pokazalo je najnovije istraživanje naučnika sa Univerziteta Britanske Kolumbije.

 

Ako vam se brzo prazni baterija na Androidu, probajte ovaj trik!

 

U istraživanju je učestvovalo više od 1.300 ljudi i ono je pokazalo da je skoro četvrtina njih pregledala Facebook profile svojih parntera, prijatelja i članova porodice kada je imala priliku za to.

 

Oni su na računarima i telefonima imali pristup svim informacijama s Facebooka, uključujući i privatna dopisivanja s drugim korisnicima, piše Digital Journal.

 

Takođe, njih 21 odsto je pozitivno odgovorilo na pitanje da li je neko od njihovih najbližih proveravao njihov nalog na ovoj društvenoj mreži bez njihovog znanja/dozvole.

 

Problemi najčešće nastaju kada se osoba ne odjavi sa uređaja sa kojeg pristupa ovoj mreži, a koje koriste i druge osobe. Kako se na sopstvenim uređajima većina korisnika nikada ne odjavljuje, dovoljno je da neko upotrebi njihov mobilni telefon ili kompjuter i pristupi njihovom Facebook profilu.

 

Foto: Profimedia/Alamy

Foto: Profimedia/Alamy

 

Tuđim profilima se najčešće pristupa iz nekoliko razloga – znatiželje, ljubomore ili koristi, ali većina korisnika ipak ističe da je reč o zabavi, da bi promenili profilnu sliku, status ili objavili nešto smešno.

 

Osim jake lozinke, za što kvalitetniju zaštitu privatnosti na Facebooku, korisnici bi, dakle, trebalo svaki put da se odjave s ove mreže na svim uređajima jer se nikad ne zna u čije ruke može da dospe.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA