0

Google je konačno ubio najiritantiju stvar na celom internetu (VIDEO)

- Ovo poboljšanje je kombinacija mašinskog učenja i poboljšanog analiziranja rizika kako bi se prilagodili na nove pretnje koje se pojavljuju - ističu iz Google-a

Google, tablet, internet
Foto: pixabay.com

Google je konačno uklonio jednu stvar sa interneta koja je svima išla na živce. U pitanju su “captcha-e”, testovi koji služe da se na sajtovima potvrdi identitet korisnika, odnosno da on nije robot.

Nova velika prevara na Gmailu: Ako dobijete ovaj mejl, ne otvarajte ga i odmah ga obrišite!

Internet gigant je pre određenog vremena predstavio “I’m not a robot” captcha-u, a korisnici su klikom na nju potvrđivali da su ljudi, a ne roboti. Inače, lažni saobraćaj na sajtovima košta oglašivače milijarde dolara godišnje, piše “Yahoo”.

Najnovija verzija Google-ove “captcha-e” je nevidljiva i ne zahteva od korisnika nikakvu interakciju, već se sve odvija automatski i u pozadini.

– Ovo poboljšanje je kombinacija mašinskog učenja i poboljšanog analiziranja rizika kako bi se prilagodili na nove pretnje koje se pojavljuju – ističu iz Google-a.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Nova “captcha” funkcioniše i na mobilnim i na desktop sajtovima.

Ukoliko ona utvrdi da predstavljate potencijalnu opasnost, i dalje ćete morati da prođete kroz uobičajene izazove i zadatke da biste mogli da pristupite željenom sajtu.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Captcha, Google, Internet

foto dana

video dana