Mozilla je najavila novi pretraživač za virtuelnu i proširenu realnost

Novi nezavisni web pretraživač biće dostupan korisnicima VR i AR dodataka

  • 1

,,Verujemo da će budućnost interneta biti prožeta virtuelnom i proširenom realnošću i da će se oslanjati na web pretraživače“- izjavili su iz Mozille, najavivši novi internet pretraživač pod nazivom Firefox Reality. Takođe navode da će to biti samo prvi korak u ostvarivanju dugoročnog plana dostavljanja potpuno novog iskustva za korisnike ove platforme.

Logo Firefoxa nije lisica - već potpuno drugačija životinja

Firefox namerava da pruži otvoreno, jednostavno i sigurno surfovanje korisnicima nezavisnih VR i AR dodataka. Firefox Reality će biti dostupan za korisnike različitih AR i VR naočara i softverskih platforma i funkcionisaće nezavisno, što će omogućiti različitim proizvođačima dodavanje Firefox Reality pretraživača na svoje platforme.

Foto: Shutterstcock/Mozilla ulazi u virtuelnu realnost

Ovo nije prvi put da se Mozilla oprobala u okviru koncepta virtuelne i proširene stvarnosti. Ona već podržava WebVR, WebAR kao i A-Frame.

Još uvek nije poznato kada će Firefox Reality biti dostupan široj javnosti, obzirom da je za sada još uvek u fazi razvoja. Ono što je izvesno je da ćemo u budućnosti viđati mnogo više virtuelne i prošrene realnosti u svakodnevnom životu, kao i da je ovo samo još jedan korak ka dostizanju te budućnosti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA