Windows 10 može da vam automatski šalje podsetnike, a evo i kako da pokrenete tu opciju

Postoji niz aplikacija koje možete da upotrebite kako bi vas Windows 10 podsećao na sastanke, rođendane i druge važne godišnjice, kao i sve ostalo što vam je važno

  • 0
Windows 10

Foto: Pixabay.com

Svima nam dobro dođe podsetnik za zadatke koje treba da obavimo tokom dana, a tu vam od velike pomoći može biti Windows 10  koji automatski šalje podsetnike e-poštom. Postoji niz aplikacija koje možete da upotrebite kako bi vas Windows 10 podsećao na sastanke, rođendane i druge važne godišnjice, kao i sve ostalo što vam je važno. Međutim, verovatno nema bolje od digitalnog pomoćnika Cortane. Evo kako to funkcioniše. 

Nakon što je na svom iPhone-u promenila bateriju, telefon je eksplodirao i umalo je koštao života (VIDEO)

Ako niste isključili Cortanu, opcija Suggested Task bi trebalo da bude aktivna već na početnim podešavanjima. Ako jeste, proverite da li ste Cortani omogućili pristup vašim komunikacionim informacijama. To možete da uradite ako otvorite Settings, pa Cortana i zatim Permissions & History. Kliknite na Manage the information Cortana can access from this device i proverite da li je uključena opcija Contacts, email, calendar & communication history. 

Proverite da li je uključena i opcija Suggested tasks

Proverite da li je uključena i opcija Suggested tasks Foto: Pixabay.com

Na taskbaru pokrenite Cortanu, pa kliknite na sličicu Notebook na levoj strani. Prebacite se na tab Manage skills, skrolujte do Suggested tasks da li su uključeni (klizni prekidač i kućica).

Potom treba da povežete sa Cortanom servise e-pošte koju želite da koristite.

Otvorite opet Notebook pa Manage skills. Kliknite na Connected services. Odaberite Office 365, Outlook.com, Gmail ili Knowmail, u zavisnosti od toga koju poštu korisite. Pratite uputstva kako biste povezali svoj korisnički nalog. 

Kad završite Suggested Task biće spremni za korišćenje i Cortana može da vas podseća na obaveze i zadatke, piše Make Use Of.

Kad završite Suggested Task bićete spremni za korišćenje Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: b92.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA