"DARK NIGHT RISES": Akcija švedske policije propala - Pajrat Bej sutra ponovo dostupan!

Švedska policija krenula je u ponedeljak u akciju protiv hosting kompanije "PRQ", koja radi i za Pajrat Bej i Vikiliks, dok je popularni torent sajt pao zbog kvara i očekuje se da će sutra ponovo biti onlajn

  • 0

Popularni Pajrat Bej već je tri dana nedostupan za pretraživanje torenata, a kako navode na svojim Fejsbuk stranicama, radi se o problemu s električnom energijom. Na brojne žalbe i upite korisnika odgovorili su da bi u četvrtak trebali opet biti onlajn.

Međutim, pad Pajrat Beja podudara se s akcijom švedskih vlasti protiv njihove bivše hosting kompanije "PRQ". Policija je u akciju protiv njih krenula u ponedeljak, a radi se o kompaniji koju su pokrenula dvojica suosnivača Pajrat Beja.

Uz "PRQ" pale su i stranice njihovih brojnih klijenata, što je potaknulo priče da je i Pajrat Bej bio meta ove akcije. No, pirati su rekli kako je uticaj akcije na njihove usluge bio minimalan.

Na ovu akciju policije i pad Pajrat Beja odgovorili su "Anonimusi" koji kažu da se radi o "zločinu protiv slobode informacija".

Pajrat Bej je jedan od najpopularnijih servisa za pretraživanje torenata i jedna od glavnih meta zakona poput SOPA-e. Korisnici preko njega pronalaze torente koje potom skidaju programima poput "BitTorrenta", a sam Pajrat Bej na svojim serverima nema ilegalne datoteke zbog čega ih je i teško uništiti. Proteklih godina često su bili meta policijskih akcija, piše Si-En-En.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA