Pajrat bej dobio azil u Severnoj Koreji?

Insajder iz kompanije je za "TorrentFreak" rekao da već neko vreme rade da bi obezbedili konektivnost u Severnoj Koreji. "Pregovaramo sa njima oko dve nedelje, još otkako su otvorili 3G mrežu u svojoj zemlji", kaže on

  • 1

Nakon što su izbačeni iz Švedske, najpopularniji svetski torent sajt Pajrat bej objavio je da je dobio iznenađujuću lokaciju za svoje servere: Severnu Koreju. Pjongjang nije potvrdio informaciju.

Veb-sajt u svojoj zvaničnoj izjavi objavljenoj na svom blogu tvrdi da ih je sam Kim Džong Un pozvao.

"Ovo je zaista ironična situacija. Već dugo se borimo za slobodan svet, a naši protivnici su mahom velike korporacije iz Sjedinjenih Država, mesta gde su sloboda i sloboda govora izuzetno cenjeni. Ali u našu pomoć dolazi vlada poznata po tome što zatvara ljude zbog svojih misli i zabranjuje slobodan pristup informacijama", kaže se u saopštenju.

Insajder iz kompanije je za "TorrentFreak" rekao da već neko vreme rade da bi obezbedili konektivnost u Severnoj Koreji.

- Pregovaramo sa njima oko dve nedelje, još otkako su otvorili 3G mrežu u svojoj zemlji - kaže on.

Prošle nedelje je antipiratska grupa prisilila švedsku Piratsku partiju da prestane da servisira kontroverzni torentski portal, nakon čega su im iste strane iz Norveške i Katalonije ponudile utočište.

Norvežani su juče odustali.

Premda postoje potvrde da sajt zaista rutuje kroz Severnu Koreju u ovom trenutku, mnogi sumnjaju u istinitost ovih izveštaja.

(Telegraf.rs / Izvor: RT.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA