"BTjunkie" više ne postoji!

Kompanija koja stoji iza jednog od najvećih torent sajtova na Internetu odlučila je da ga dobrovoljno ugasi

  • 0

"BTjunkie", jedan od najvećih sajtova za skidanje torenata sa Interneta, odlučio je da se dobrovoljno ugasi danas. Razlozi za ovako drastičnu odluku su razni, kažu u kompaniji, od velikog broja tužbi protiv sličnih sajtova do drugih projekata na kojima radi kompanija koja stoji iza ovog sajta.

Osnovan 2005. godine, "BTjunkie" je bio jedan od najznačajnijih i najposećenijih sajtova sa torentima na Mreži više od pola decenije i nikada nije bio tužen, a tako će po svemu sudeći i ostati.

Na sajtu se trenutno može videti samo poruka sledećeg sadržaja: "Ovo je kraj puta, prijatelji. Odluku ne donosimo lako, ali smo odlučili da se dobrovoljno samo-ugasimo. Godinama smo se borili za naše pravo da komuniciramo, ali došlo je vreme da krenemo svako svojim putem. Ovo je bilo jedno životno iskustvo, i želimo vam sve najbolje!"

Osnivač sajta je sa "TorrentFreak" izjavio da su bitnu ulogu u ovakvoj odluci imali krivični procesi protiv Megaaplouda i Pajrat Beja, ali misli da torent sajtovi ipak imaju budućnost.

- Zbilja se nadam da je tako, rat nije ni blizu kraja - kaže on.

Ipak, jedna od ključnih bitaka ove grupe je izgubljena pre nego što je i počela - predajom. Za sve korisnike bittorent tehnologije, ovo je gubitak ravan onom Mininovinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA