Fejsbuk greškom otkrio 6 miliona mejlova i telefonskih brojeva!

Fejsbuk je otkrio bezbednosni problem zbog kojeg su slučajno otkrivene imejl adrese i telefonski brojevi šest miliona korisnika te mreže, a to je alat "download your information"

  • 2

Tim kompanije Fejsbuk otkrio je bezbednosni problem zbog kojeg su slučajno otkrivene imejl adrese i telefonski brojevi šest miliona korisnika te mreže, saopštila je kompanija.

Objašnjeno je da je informacija koja se koristi za slanje predloga za prijateljstvo pogrešno pohranjena na njihov akaunt.

Korisnici su dobili informaciju kada su koristili alat "download your information".

Opcija je sada privremeno uklonjena dok društvena mreža ne reši problem, prenose agnecije.

"Za sada nemamo dokaz da je ovaj bag iskorišćen u zlonamerne svrhe, a nismo ni dobili žalbe korisnika. Osim toga, nismo primetili ništa što ukazuje na neispravnost alata ili stranice. Druge vrste ličnih ili finansijskih podataka nisu ugrožene, a pristup DYI alatu imaju samo ljudi na Fejsbuku, a ne developeri i marketinške agencije", saopšteno je iz Fejsbuka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Feki

    22. jun 2013 | 12:58

    Da gospodo posto se saznalo za spijunazu u Americi, 6000000 klienata je bilo aktivno spijunirano pa sada brzo bolje cistite kaku pisacom,skotovi.

  • iphone

    23. jun 2013 | 20:10

    Hahahahah greškom, samo Vi ostavljajte telefonske brojeve i kućne adrese na FB, inače ako neko sa "vrha" želi nešto da sazna o Vama, pomoću društvenih mreža znaju o Vama više od majke Vam rodjene. Život Vam je reality show, sve Vas prate. Isključite se sa fejzbuka i živite život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA