Otkriveni novi detalji o iPhone-u 8: Biće pravo čudo!

Kompanija Apple slučajno je objavila "firmware" HomePod zvučnika, što je programere i stručnjake odmah nateralo da ga detaljno analiziraju u potrazi za novim detaljima o "Osmici"

  • 2

Novi detalji o predstojećem modelu iPhone-a otkriveni su u softverskom kodu HomePod pametnog zvučnika.

Apple pobesneo: Otkriven dizajn novog iPhone-a i stvar zbog koje će ovaj telefon biti drugačiji od drugih modela!

Opcije koje su otkrivene su "tap to wake", prepoznavanje izraza lica, ali i uklanjanje fizičkog "home" tastera, piše "The Verge".

Kompanija Apple slučajno je objavila "firmware" HomePod zvučnika, što je programere i stručnjake odmah nateralo da ga detaljno analiziraju u potrazi za novim detaljima o "Osmici".

Programeri Gijerme Rambo i Stiv Trohton Smit neprestano su tvitovali svoja otkrića, a prvo je otkriveno da će novi model iPhone-a imati ekran bez ivica drastično veće rezolucije. 

Div iz Kupertina koristi tajna imena "Pearl ID" i "D22" za opciju prepoznavanja lica i telefon bez ivica.

 

U kodu se pominje i nešto što je nazvano "detekcija pažnje". Mnogi spekulišu da bi ova opcija mogla da isključi notifikacije detektuje da korisnik gleda u ekran.

Opcija "tap to wake" biće slična kao i na telefonima drugih kompanija i omogućiće uključivanje ekrana dvostrukim tapkanjem prsta po njemu.

 

"Home" taster će zameniti virtuelno dugme, a mnogi se i dalje nadaju da će Apple Touch ID skener uspeti nekako da ugradi ispod ekrana. Virtuelno "home" dugme nazvano je "home indicator".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA