Ovo je najprodavaniji pametni telefon ove godine!

U pitanju je podatak koji je objavila britanska kompanija IHS Markit u sklopu svog istraživanja

  • 3

Najprodavaniji pametni telefon u prvih šest meseci ove godine bio je iPhone 7 kompanije Apple.

5 najboljih pametnih telefona koje trenutno možete da kupite!

U pitanju je podatak koji je objavila britanska kompanija IHS Markit u sklopu svog istraživanja, a posle spomenutog modela kao najprodavaniji pametni telefon redom slede iPhone 7 Plus, Samsung Grand Prime Plus, iPhone 6S i Samsung Galaxy S8.

Pritom valja naglasiti da je Samsungov ovogodišnji flegšip, Galaxy S8 u prodaju stigao tek u aprilu, što je imalo uticaja na njegove prodajne rezultate obuhvaćene ovim istraživanjem.

Osim najprodavanijih pametnih telefona spominje se kako je ove godine 22 modela pametnih telefona prodato u više od milion primeraka, što je rast u odnosu na prošlogodišnjih 17 modela. Appleovi 4,7-inčni iPhone-i nalaze se na vrhu IHS Markitove lestvice već poslednje tri godine i to uprkos padu tržišne zastupljenosti.

Kineski proizvođači zapaženi su na tržištu sa osam modela koji su prodati u više od šest miliona primeraka (reč je o pet modela kompanije Oppo, dva kompanije Xiaomi i jednom kompanije Huawei).

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    10. oktobar 2017 | 18:10

    Ma de može da pude najprodavaniji iphone

  • Mlj1228

    17. oktobar 2017 | 14:11

    Kinezi sa njihovim «HUAWEI» i «XIAOMI» ce ubrzo prevazici «APPEL» i «SAMSUNG» . Pre svega postigli su vrhunac tehnologije , i naravno cene njihovih aparata, koji su u nekim slucajevima, mnogo bolji od ova dva gore navedena. Posedujem «huawei » mate 9 i verujte mi , znam o cemu pisem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA