Proizvodnja iPhone-a X košta samo 357 dolara: Apple ga naplaćuje tri puta više i misle da će ih ova rečenica opravdati (VIDEO)

Pomenuta cena odnosi se na model sa 64 GB memorije

  • 7

Istraživačka kompanija TechInsights objavila je koliko košta proizvodnja najskupljeg iPhone-a do sada, odnosno koliko košta svaki deo "Desetke".

iPhone X preživeo grebanje, paljenje, savijanje, ali samo jednu stvar nije mogao!

Ukupna cena proizvodnje iPhone-a X sa 64 GB memorije je svega 357,70 dolara.

Dakle, delovi za telefon koji se prodaje za 999 dolara iznose samo 357,50 dolara, što znači da je marža ovog uređaja čak 64%.

Najskuplji deo novog iPhonea je 5,8 inčni OLED ekran čija cena iznosi 65,50 dolara, dok je cena klasičnog 4,7 inčnog LCD-a iPhonea 8,36 dolara. Cena kućišta od nerđajućeg čelika iznosi 36 dolara, što je 15-ak dolara skuplje u odnosu na aluminijska kućišta ostalih modela.

Ono što treba napomenuti u vezi sa ovim cenama jeste da se one odnose samo na pojedine komponente i da u njih nisu uračunati troškovi poput istraživanja i razvoja, proizvodnje i brojnih drugih troškova za kompaniju.

Govoreći o visokoj ceni iPhonea X tokom predstavljanja finansijskih rezultata za poslednji kvartal, Tim Kuk rekao je kako je to cena za vrednost koju ovaj uređaj pruža korisnicima, a ne njihov pokušaj da naplate najveću cenu koju mogu, te je napomenuo kako "Desetka" dolazi s "novim i vodećim tehnologijama u industriji".

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskeno

    7. novembar 2017 | 13:35

    Dok je ovaca bice i vune!

  • Egzekijel Blooff

    7. novembar 2017 | 21:01

    Novim vodećim tehnologijama?! Te tehnologije imaju svi drugi već odavno...

  • Nikola

    8. novembar 2017 | 07:34

    I delovi u rolex satu svi zajedno koštaju 50 evra, međutim trud koji je uložen u izradu elemenata, godine istraživanja i tradicije povećavaju cenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA